Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Postrehy z Ostrej Lúky

Tuesday, 28. 08. 2007 - 16:57, T. Szabosi   

Postrehy z Ostrej LúkyPosledný augustový víkend znamenal žiaľ aj posledné podujatie M SR v pretekoch automobilov do vrchu v sezóne 2007. Organizátori z Bratislavy a Prievidze oficiálne oznámili, že podujatia rušia. Koľko je v ich zdôvodneniach objektívnych príčin resp. subjektívnych dôvodov v tomto momente necháme na ich svedomie. Koniec sezóny sa prejavil v spoľahlivosti áut a tak postupne riedlo štartovné pole: Strnad, Maliniak, Skarpíšek, Rajnoha, Grumich, Leffler atď. kvôli technickým problémom dali šancu získať body ich súperom.

Tomáš Teplan;_mg_0948.jpg

O prácu svojim mechanikom sa postarali jazdci Presskam team-u Maštalír a Očenáš, čiastočne aj Harsanyi, ktorí haváriami okorenili tieto dvojpreteky. No najhoršie spomienky budú prenasledovať Emila Janža, ktorý dal v sobotu skutočnú "ranu". V poslednej ľavej zákrute pred cieľom ho vynieslo za pravý okraj cesty, kde ho zastavil peň stromu. Po zákroku RZP bol prevezený do nemocnice. V nedeľu ráno prišiel po vlastných pozdraviť partiu kopčiarov, čo bolo pre všetkých tou najväčšou úľavou, že Emil je OK.

Tomáš Teplan;_mg_1438.jpg

Pekným spestrením pretekov bola účasť manželov Rennerovcov z Rakúska na historických formulách. Pani Karin bola s pretekmi spokojná a hneď sa pýtala na budúcoročný termín, v ktorom by sa malo objaviť viac jazdcov z Rakúska. Čo sa týka výsledkov, žiadne prekvapenie sa nekonalo, v sobotu poradie Jaro Krajči, Andrej Krajči, Igor Drotár, v nedeľu Andrej Krajči, Igor Drotár, Marek Ďurovkin (Jaro Krajči nedokončil 2 jazdy a nebol klasifikovaný). Pekný výkon predviedol Matej Prokop, 5. miesto absolútne v nedelňajšich pretekoch znamená pre neho veľmi pekný úspech.

Tomáš Teplan;1t1u8881.jpg

Organizátor pretekov Motorsport Zvolen Mesto zachoval systém pretekov spred roka, tj. 3 súťažné jazdy z toho 2 najrýchlejšie časy sa zratúvajú pre klasifikáciu. Pre krátku trať je to vhodný model a dáva šancu jazdcom bodovať aj v prípade, že im jedna jazda nevyjde. Každopádne možno konštatovať, že ostrolúcke preteky boli peknou bodkou za predčasne ukončeným seriálom PAV r. 2007.

Výsledky sobota 25.8.2007
Výsledky nedeľa 26.8.2007

Fotogaléria z podujatia


Peter Mozola


Tomáš Teplan;_mg_1131.jpg

Tomáš Teplan;_mg_1015.jpg

Tomáš Teplan;_mg_1007.jpg




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri