Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Pole position, víťazstvo a najrýchlejšie kolo – Patrick Schober v NASCAR GP Nemecka

Tuesday, 24. 09. 2024 - 09:04, Public relations   

Pole position, víťazstvo a najrýchlejšie kolo – Patrick Schober v NASCAR GP Nemecka

Veľmi úspešný víkend pre Patricka Schobera z Báhoňa/SK v Oschersleben a jeho cesta na vrchol EuroNASCAR 2.

O napínavú kvalifikáciu sa v sobotu postaral Patrick Schober, ktorému sa nedarilo nájsť voľné kolo a permanentne sa pohyboval len v strede poradia. Svoje kvality a pevné nervy ukázal v poslednom kole, keď poskočil do čela tabuľky a v prvých pretekoch si zabezpečil pole position.

germanygpeuronascar-2.jpg

Žiaľ, ani najlepšia východisková pozícia nebola zárukou bezpečia proti príliš optimistickému súperovi, ktorý chcel preteky vyhrať v prvej zákrute. Pilot na druhej pozícii vbehol do zákruty č.2 nadmernou rýchlosťou a vytlačil Patricka z trate do zelenej zóny. Za tento čin dostal 30-sekundovú penalizáciu, no Patrick klesol na 12. miesto.

germanygpeuronascar-4.jpg

Nasledovali ďalšie stíhacie preteky a Patrick Schober opäť potvrdil svoje kvality na 4 kolesách. Na trati, na ktorej je notoricky ťažké predbiehanie, sa Schober zlepšil na šieste miesto a preteky dokončil s najrýchlejším kolom. Bolo teda jasné, že na druhý deň bude opäť štartovať z pole position.

germanygpeuronascar-5.jpg

Nedeľné preteky prebehli podľa plánu, bez kolízie a Patrick Schober získal nesporné víťazstvo štart - cieľ, zajazdil najrýchlejšie kolo pretekov, zabezpečil si celkové druhé miesto a stiahol náskok na lídra šampionátu.

germanygpeuronascar-1.jpg

Finále EuroNASCAR sa uskutoční 12. a 13. októbra v Zolderi a pri troche šťastia by sa Patrick Schober mohol stať aj prvým jazdcom zo Slovenska s majstrovským titulom NASCAR.

germanygpeuronascar-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri