Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peťo Slávik získava vo svojom Mitsubishi potrebnú istotu

Monday, 28. 07. 2014 - 21:54, Zdenka Frývaldská   

Peťo Slávik získava vo svojom Mitsubishi potrebnú istotu

Majstrovstvá Európy na Dobšinskom kopci sa stali korisťou talianskych pretekárov. Vo výsledkoch sa však nestratili ani Slováci, čo svojím skvelým umiestnením potvrdil aj Peter Slávik.

 

Jozef Pisch;co8c5193-9.jpg

Zvykne sa hovoriť, že automobilovým pretekárom sa najlepšie jazdí na domácich tratiach, pretože ich dokonale poznajú. Nie je to však úplne pravdou. Každodenná jazda v premávke a súťažná jazda na čas sa dosť líšia a ak sa k tomu pridá ešte aj nové auto, podmienky sú neporovnateľné. Veľa k tomu vie povedať aj Peter Slávik, ktorý zbieral ďalšie skúsenosti so svojím novým Mitsubishi Lancer Evo v Dobšinej. „Dobšinský kopec je pre mňa viacmenej domáci pretek, čo som spočiatku bral ako veľkú výhodu. Neskôr som si však uvedomil, že moje zvyky z jazdy v bežnej premávke sa prenášajú na trať počas pretekov ako chyby. Je mi zároveň ľúto, že sa tu jazdia už len Majstrovstvá Európy, pretože namiesto ôsmich jázd absolvujeme počas víkendu iba štyri a pre mňa je aktuálne dôležitý každý ostrý kilometer", povedal na úvod rožňavský jazdec, ktorého hlavným cieľom bolo príjemne sa zabaviť, sledovať popri tom správanie auta, no aj dostať sa na čas 3:06, čo by bol na trati dlhej 6810 metrov naozaj pekný výsledok.

Jozef Pisch;0x8c0338.jpg

Preteky v sobotu odštartovali tréningovými jazdami. V skupine E1 sa zišlo až 31 súťažných vozidiel, čo pre Peťa s jeho takmer sériovým autom znamenalo obrovskú konkurenciu. Prvú jazdu absolvoval v „zoznamovacom" tempe, no tá druhá mu vyniesla prekvapenie vo forme dosiahnutého času 3:06,415. Už vtedy dal svojim súperom vedieť, že sa neprišiel len povoziť, ale aj zabojovať o dobrý výsledok. Vo svojom úspešnom ťažení pokračoval aj v nedeľu, keď svoj najlepší čas vylepšil o dve sekundy, na hodnotu 3:04,143! V celkovom hodnotení skupiny E1 si napokon odniesol štvrté miesto a v Majstrovstvách Slovenska dokonca tretie: „Som nadmieru spokojný. Podarilo sa mi držať krok so skúsenejšími jazdcami a poraziť aj niekoľko súperov na silnejších vozidlách. A to aj napriek tomu, že môj Lancer patrí výkonovo stále do triedy N a taktiež som išiel len na rally gumách. Verím, že mi po technickej stránke niekto pomôže napredovať. Zatiaľ je vo mne veľká rezerva, no potrebujem len jazdiť a zbierať ďalšie skúsenosti", prezradil svoje pocity Peťo Slávik.

Jozef Pisch;0x8c0846.jpg

Jazdec si z domácich pretekov teda odniesol aj dva poháre a to za tretie miesto v skupine E1 a rovnako tretie miesto v triede E1 nad 2000 ccm. Najbližšie sa predstaví na Jankovom vŕšku, no v zvyšku sezóny ho ešte čakajú kopce Čierny Balog a Ostrá Lúka a koncom sezóny aj Autoshow Slovakiaring. „Chcel by som na záver poďakovať môjmu otcovi, ktorý je mojím najväčším sponzorom. Veľmi si cením, že ma v mojom koníčku maximálne podporuje v každom smere. Poďakovanie patrí aj firme AIR-OPTIC.net a to za kúpu onboard kamery. Motoristický šport je finančne veľmi náročný a nájsť ľudí, ktorí vás podporia, je mimoriadne ťažké. Preto by som sa veľmi potešil, ak by sa našiel niekto, koho som zaujal a vedel by mi pomôcť napredovať", zhrnul na záver jazdec.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri