Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peťo Lipták sa disciplínu zmeniť nechystá

Thursday, 21. 02. 2013 - 17:00, Zdenka Frývaldská   

Peťo Lipták sa disciplínu zmeniť nechystá

Jedným z tých "väčších" kopčiarov, ktorí sa zúčastňujú takmer väčšiny podujatí Majstrovstiev Slovenska a na objemovo silnejších vozidlách, je Rožňavčan Peter Lipták. V sezóne 2012 obsadil vo svojej triede výborné tretie miesto. Čo plánuje pre tento rok?

Tibor Szabosi;67c1056.jpg

1. Ako si spokojný so svojou kopcovou sezónou 2012?

Uplynulá sezóna bola okrem porúch a menších nehôd či mojich jazdeckých chýb v celku dobrá. Nepodarilo sa mi kvôli tomu dôjsť niektoré súťažné dni, ale v celku všetko dopadlo tak, že sa mohlo pokračovať ďalej, neustále sa učiť, zrýchľovať o stotiny či desatiny a o tieto skúsenosti hlavne ide.

Tibor Szabosi;t2c0400-2.jpg

2. Dosiahol si tretie miesto vo svojej triede, je to pre teba postačujúci výsledok?

Tretie miesto je ešte stále pekná pozícia, aj keď viem, že to mohlo byť o niečo lepšie. No nie vždy sa len darí, takže je to výsledok primeraný výkonu. Je dosť možné, že aj keby všetko šlo hladko, dvojicu Fabii WRC sa poraziť dá len veľmi ťažko. Je to predsa len úplne iná technika ako nami stavané Mitsubishi.

Tibor Szabosi;67c9913.jpg

3. Ktoré podujatie/trať ti najviac vyhovovalo?

Všetky podujatia. Každý kopec má to svoje „prečo sa oplatí štartovať znova a znova". No Dobšinský kopec, to je moje, to je skoro ako doma.

Zdenka Tamášová;img-5915-4.jpg

4. Došlo počas sezóny k nejakým technickým problémom? Bolo auto počas sezóny nejako upravované?

Pre sezónu 2012 to bola kapitola sama o sebe :) Najprv sme mali problém s hlavou valcov, potom prišli problémy s indukčnými cievkami. Počas sezóny sme prišli na nefungujúcu riadiacu jednotku stredného diferenciálu, všetko sa to ale vďaka mechanikom a ďalším správnym ľudom zvládlo.

Tibor Szabosi;67c5935.jpg

5. Aké sú tvoje plány pre novú sezónu 2013?

Určite sa hlavne vyvarovať chýb z minulých sezón. Technika zatiaľ ostáva nemenná.

Zdenka Tamášová;img-9790-2.jpg

6. Nepremýšľal si niekedy nad zmenou disciplíny?

Zmena disciplíny prišla, keď po roku 2008 a menšej pauze som z Fabie v triede N1 v rally prešiel na kopce. Úvahy do budúcnosti v smere vrátiť sa do rally mám, ale nebudem to robiť na silu. Jazdím si tak hobby pre seba na snehu RSky známe z rally Rožňava, ale pocit ísť do rally zatiaľ nemám, musí to prísť samo.

Tibor Szabosi;co8c1472-2.jpg

7. Čo bude v tomto roku tvojím cieľom a kde všade ťa uvidíme?

Mojím cieľom v tomto roku je odjazdiť čo najväčší počet kopcov, ak sa bude dať, tak kompletnú sezónu MSR. O umiestnení dopredu neuvažujem, je to len úvaha ktorá nemusí vyjsť. Určite sa ale budem snažiť o niečo viac potrápiť súperov.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri