Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Peťo Ambrúz v sezóne 2013 na Vauxhall Vectra

Friday, 19. 04. 2013 - 15:10, Zdenka Frývaldská   

Peťo Ambrúz v sezóne 2013 na Vauxhall Vectra

Peťo Ambrúz má úspešne za sebou už niekoľkú sezónu v pretekoch automobilov do vrchu. S vozidlom Opel Calibra ju ukončil na 3. mieste v triede E-2000. Aký bude jeho nový rok?

 

Tibor Szabosi;67c0339.jpg

Peťo vyšla sezóna 2012 podľa tvojich predstáv? Aké výsledky si dosiahol?

Sezóna vyšla super, zaobišla sa bez vážnejších incidentov. Dosiahol som titul Majstra Zóny strednej Európy PAV v skupine E1 a v Majstrovstvách Slovenska PAV tretie miesto v triede E1-2000.

Tibor Szabosi;67c9888.jpg

Kde sa ti najviac páčilo a kde si dosiahol najväčšie úspechy?

Z domácich súťaží sa mi najviac páčilo na Dobšinskom kopci a v Šternberku.. Zo zónových podnikov to bola Bosna, kde som vyhral v skupine E1 a skončil aj v prvej päťke absolútneho poradia. Podniky CEZ sú úplne iné kvôli tomu, že sa jazdí vlastne len v jeden deň, takže máte dostatok času na prípravu techniky. Je tam veľká pohoda, kľud, na rozdiel od našich podnikov, kde vládne stres. V krajinách zóny strednej európy majú viac ľudský prístup a stretnete sa tam s veľkou podporou organizátorov i divákov, navyše tam majú krásne prostredie a trate.

Tibor Szabosi;co8c2460-4.jpg

Došlo počas sezóny k nejakým technickým problémom?

Hneď na prvých pretekoch MSR v Šternberku som trochu ťukol a na ďalších pretekoch sme zistili, že odišli tlmiče, takže sme ich vymenili. Auto už potom počas sezóny fungovalo výborne. O dobrý dojem nás pripravili na pretekoch Huty, kde viacerých jazdcov okradli a aj ja som bol medzi nimi.

Tibor Szabosi;67c3364.jpg

Aké sú tvoje plány pre nový rok 2013?

Pre sezónu 2013 sme zakúpili nové auto Vauxhall Vectra. Je to fabrické auto postavené na okruhy, s ktorým jazdil a vyhrával Yvan Muller v BTCC. Má výkon okolo 300 koní, 6-stupňovú sekvenčnú prevodovku a neuveriteľne veľa možností nastavení podvozku. Auto je aktuálne odladené na kopce a nachystané do sezóny. Absolvovali sme s ním test na Slovakiaringu a funguje výborne.

ambruz.jpg

Čo bude v tomto roku tvojím cieľom a kde všade ťa uvidíme?

V tomto roku chcem opäť jazdiť domáce i zónové podniky a rád by som obhájil titul Majstra CEZ a zabojoval aj o titul v triede do dvoch litrov v našom šampionáte. Auto má šancu aj na pekné absolútne umiestnenie.

Rád by som poďakoval za podporu svojej rodine, partnerom a celému tímu EMS Racing.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri