Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jaro Baránek je pripravený na sezónu 2013

Thursday, 18. 04. 2013 - 22:11, Martin Trenkler   

Jaro Baránek je pripravený na sezónu 2013

Jazdec Autotechna Racing Teamu, Jaro Baránek, ktorý je aj čerstvý Majster Európy v pretekoch do vrchu historických automobilov prezradil, ako sa pripravoval on a jeho Ferrari počas zimy.

Ferrari, aj napriek dobrým umiestneniam v minulom roku absolvovalo výraznú odtučňovaciu kúru v dielňach Koiš Racing. Mechanici demontovali 80 litrovú nádrž paliva a nahradili ju menšou a ľahšou hliníkovou s objemom 20 litrov. Za ľahšie vymenili aj akumulátor, chladič a sklá. Úplne bol odstránený vzduchový filter, predné reflektory, mechanizmy spúšťania skiel a demontovali aj zadný nárazník. K slovu prišla aj rozbrusovačka na vyrezanie niektorých krycích plechov okolo motora, časti prístrojovej dosky a držiaka rezervy. Ferrari bolo pri kontrolnom vážení po všetkých úpravách ľahšie o 130 kilogramov. Je predpoklad, že takéto zníženie hmotnosti sa prejaví v lepšej akcelerácii, kratšej brzdnej dráhe a v rýchlejšom prejazde zákrutami.

dscf1972.jpeg

Okrem odľahčenia dostalo Ferrari disky nových rozmerov, ktoré spolu s pneumatikami tiež výrazne zlepšia jazdné vlastnosti. Popri odľahčovaní kontrolovali mechanici aj dôležité časti auta. Vymenili všetky náplne, rozobrali a zrepasovali prednú aj zadnú nápravu, riadenie a brzdy.

Jediné, s čím sa nič podstatné nerobilo je motor, ktorý bol opravovaný v Taliansku minulý rok a je v poriadku. Ferrari je teda pripravené a pred pár dňami s ním jazdec absolvoval niekoľko tréningových kilometrov aby si zvykol na zmenené jazdné vlastnosti. So správaním Ferrari na trati bol Jaro nadšený.

Počas zimy jazdec pracoval aj na sebe a okrem zhadzovania kíl na bežkách, poctivo trénoval s ľadovými medveďmi. Podľa neoverených správ pobyt v studenej vode síce skracuje isté časti mužského tela, ale vraj tiež skracuje reakčné časy, čo je pre automobilového pretekára veľmi dôležité. Tak uvidíme, ako sa Jarovi bude dariť...

ferr-008.jpg

Jaro Baránek s Ferrari 308 GT4 Dino má v roku 2013 naplánovaných úctyhodných 16 pretekov v 7 krajinách. Uvidíme ho na podujatiach pretekov do vrchu Majstrovstiev Európy, Centrálnej európskej zóny a na niektorých pretekoch Majstrovstiev Slovenska. Prvý tohtoročný štart bude mať už 27. a 28. apríla na známych pretekoch Rechberg v Rakúsku.

Držíme Jarovi palce nech sa mu v sezóne 2013 darí a nech úspešne reprezentuje slovenský motoršport v Európe.

ferr-037.jpg

ferr-038.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri