Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  ERC

Perfektne rozbehnutá Rallye du Valais skončila pre Gryazina haváriou

Monday, 11. 11. 2013 - 09:57, Zdenka Frývaldská   

Perfektne rozbehnutá Rallye du Valais skončila pre Gryazina haváriou

Ruská dvojica Vasily Gryazin a Dmitry Chumak odštartovala do poslednej rally Majstrovstiev Európy naozaj výborne. Zastavila ju však škaredá havária.

 

gryazin3.jpg

Posádka tímu Sports Racing Technologies na Forde Fiesta S2000 absolvovala počas tohto víkendu svoju piatu rally v európskom šampionáte. Rallye du Valais mala byť potrebným tréningom na asfalte pred štartom do sezóny 2014. Gryazin odštartoval v istejšom tempe, ale postupne zrýchľoval a dostával sa v poradí stále vyššie. V šiestej rýchlostnej skúške zajazdil dokonca tretí najrýchlejší čas a druhý súťažný deň končil na štvrtom mieste. V nedeľu sa po havárii Andreasa Aignera prebojoval na tretie miesto v absolútnom poradí, pričom do konca rally ostávali len štyri rýchlostné skúšky. "Začínali sme bez problémov. Auto fungovalo výborne, mali sme nové pneumatiky a bojovnú náladu. Potom však prišla 15. rýchlostná skúška, pravá zákruta a ten pocit, akoby sme boli na ľade. Dostali sme šmyk a zleteli z cesty. Trafili sme strom a od neho sa odrazili do druhého", opísal koniec nádejí na zisk dobrého umiestnenia jazdec.

gryazin1.jpg

gryzin2.jpg

Gryazinovi sa však na švajčiarskej rally veľmi páčilo aj napriek havárii. "Ak mám hovoriť všeobecne o pretekoch, musím povedať, že sa mi veľmi páčili. Boli zábavné a zároveň komplikované. Úplne iná trať, ako ostatné, na ktorých sme predtým jazdili. Obsahovala úzke i široké miesta, tiež pomalé a rýchle, so štrkom i vlhkými úsekmi. Myslím, že sme mali šancu obsadiť dobrú pozíciu, je to škoda, že sme nedojazdili", zhrnul ruský mladík.

scoo



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri