Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

PAV Ostrá Lúka 2008

Monday, 22. 09. 2008 - 00:01, T. Szabosi   

PAV Ostrá Lúka 2008Predposledný pretek automobilov do vrchu na Ostrej Lúke pri Zvolene sa opäť odohral v spojení so seriálom KW Berg-Trophy. Viac ako 100 štartujúcich, príjemné jesenné počasie a tvrdé súboje v jednotlivých skupinách a triedach priťahovali pozornosť motoristických nadšencov. Po bodovej strate z Čierneho Balogu sa jazdec Ford Team RS Slovakia, Martin Koiš, zameral na dosiahnutie najlepšieho možného výsledku, aby si naďalej udržal prvé miesto v skupine E1 a triede E1+2000.

Po problémoch z Čierneho Balogu musel Ford Team RS Slovakia tvrdo pracovať na stavbe nového motora, ktorý bol takmer celý zničený odtrhnutou ojnicou. Približne po dvoch týždňoch Focus E1 opäť naštartoval a za prítomnosti anglického technika prebehlo krátke testovanie na trati Jankov Vŕšok.

Lukáš Vician;img_5547.jpg

Na základe úspešného testu na domácej trati sa Ford Team RS Slovakia presunul na preteky na Ostrú Lúku pri Zvolene. Už tréningové časy naznačovali výrazne zlepšenie oproti predchádzajúcim ročníkom, keď Martin Koiš zajazdil čas veľmi blízky svojmu osobnému rekordu z roku 2006 na staršej evolúcií Focusu. Dostatočný časový odstup od najväčších súperov dovolil teamu sústrediť sa na optimálne nastavenie podvozku; jazdec postupne skúšal rôzne varianty a hľadal vhodnú alternatívu pre trať na Ostrej Lúke. Pretekové jazdy prebehli opäť bez problémov a Martin s prehľadom zvíťazil v skupine E1 a kategórií 1 pred Petrom Maliniakom a Petrom Jureňom.

Lukáš Vician;img_4283.jpg

Na nedeľný pretek dorazili aj niektorí rely jazdci, a tak sa konkurencia v jednotlivých triedach a skupinách ešte zvýšila. Ranný tréning prebehol za veľmi chladného počasia, ktorý však zároveň ukázal správnosť nastavenia podvozku na Focuse E1. Už v druhom tréningu Martin Koiš zajazdil čas pod 1 minútu a 22 sekúnd (1:21.927). Počas prvej ostrej jazdy, sa podarilo Martinovi tento čas ešte vylepšiť o približne 0,5 sekundy (1:21.413). Podľa informácií z histórie kopca by malo ísť o traťový rekord medzi „plechovými“ autami. Druhé miesto za Martinom obsadil Igor Drotár na Octavii WRC, ktorý strácal 1,5 sekundy. Na druhej jazde sa poradie zopakovalo a tak Martin opäť vyhral vo svojej skupine aj v kategórií 1 pred Igorom Drotárom a Petrom Jureňom.

Lukáš Vician;img_4543.jpg

Vďaka plnému bodovému zisku na Ostrej Lúke sa stal Martin Koiš dva preteky pred koncom sezóny Majstrom Slovenska v skupine E1 a triede E1+2000. Poradie v kategórii 1 je ešte otvorené a o výsledku sa bude rozhodovať na najbližšom preteku na Jankovom Vŕšku.

Ford Team RS Slovakia





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri