Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Patrik Sandell na Rally Sweden s továrenským Mini a Sweden World Rally Teamom

Monday, 09. 01. 2012 - 16:46, Katarína Ďurecová   

Patrik Sandell na Rally Sweden s továrenským Mini a Sweden World Rally Teamom

Vo Švédsku vznikol nový projekt s názvom Sweden World Rally Team, za ktorého vznikom stoja také mená ako švédski majstri sveta Bjoern Waldegard a Stig Blomqvist. Prvým súťažným podujatím, na ktorom sa tento tím predvedie bude Rally Sweden a jazdcom tímu bude Patrik Sandell.

„Je to úžasná možnosť. To, že všetci jazdci, ktorí boli počas môjho detstva mojimi idolmi sa takto spojili, aby ma podporili, je neuveriteľné. Myslím, že je to ten kúsok skladačky, ktorý potrebujem na to, aby som mohol spraviť ten finálny krok do WRC. Neviem sa dočkať štartu na Rally Sweden v tej najvyššej kategórii, kde budem pretekať proti Loebovi, Solbergovi a ostatným. Cítim sa na tento krok pripravený a rozhodne im nedám nič zadarmo. Nikoho nesklamem", sľubuje Patrik Sandell, ktorý sa na Rally Sweden predstaví po boku Daniho Sorda v továrenskom Mini.

Jozef Pisch;1t1u9788-2.jpg

„Vo Švédsku máme veľa talentov, ale vybrali sme Patrika, pretože má podľa nás k továrenskej sedačke najbližšie. Okrem toho, že má ohromný talent, má i holistický prístup k práci so sponzormi, médiami a podobne", vyjadril sa o svojom krajanovi Sandellovi majster sveta z roku 1979 Bjorn Waldegard.

Ďalším zo zakladateľov Sweden World Rally Teamu je Staffan Parmander, ktorý má so Sandellom asi najväčšie skúsenosti vzhľadom na to, že už rok je jeho spolujazdcom: „Sledoval som Patrikov rast po dlhé roky a dlho som ho videl ako možného kandidáta na sedačku vo WRC. Po tom, čo som videl jeho prácu i z vnútra auta tak viem, že je tou správnou osobou. Zapôsobil na mňa a má všetko, čo potrebuje jazdec WRC novej generácie na to, aby sa dostal na vrchol", vyjadril sa Parmander, ktorý bude Sandella navigovať i túto sezónu.

Vladislav Maschl;img-1809.jpg

Okrem Bjoerna Waldegarda, Stiga Blomqvista a Staffana Parmandera stoja za vznikom Sweden World Rally Teamu i ďalší bývalí švédski jazdci z majstrovstiev sveta. Sú nimi Thomas Radstrom, Jan Pettersson a Leif Asterhag.

Ďalšie aktivity, ani podujatia, ktorých sa v tejto sezóne Sweden World Rally Team zúčastní, ešte nie sú známe; už teraz je ale isté, že Kris Meeke si za volant továrenského Mini po Rallye Monte Carle, kde ho nahradí Pierre Campana, nesadne ani vo Švédsku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri