Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mikko Hirvonen o Citroene a Rallye Monte Carlo

Saturday, 07. 01. 2012 - 18:04, Katarína Ďurecová   

Mikko Hirvonen o Citroene a Rallye Monte Carlo

Nový tímový kolega Sébastiena Loeba v tíme Citroen Racing Mikko Hirvonen už má za sebou testy na Rallye Monte Carlo, na ktorej si odbije súťažnú premiéru za volantom DS3 WRC.

Testy (videá z testov nájdete v tomto článku) sa uskutočnili v pohorí Ardeche a na Col du Galibier, ktorý je známy najmä tým, že sa jedná o najvyššie položené miesto na slávnej Tour de France. Počas testov si Hirvonen i so Sébastienom Loebom užili rôzne zmeny počasia; vystriedalo sa tam slnko, vietor, dážď a dokonca i sneh, takže sa dá povedať, že obaja jazdci si zatrénovali vo všetkých možných podmienkach.

Ford;24693.jpg

„Je skutočne zaujímavé cítiť ten rozdiel medzi mojim predchádzajúcim autom a Citroenom", rozhovoril sa Hirvonen, ktorému zmluva s Fordom vypršala až na nový rok a do vtedy teda nemohol na verejnosti o Citroene otvorene hovoriť. „Pochopil som ovládanie auta. Taktiež veľa iných vecí mi je zrazu jasných a rozumiem, prečo sme predtým v niektorých oblastiach boli tak pomalí. Je to veľmi vzrušujúce auto a mám z neho len dobré pocity".

Mikko Hirvonen sa rozhovoril i o nadchádzajúcej Rally Monte Carlo: „Monte Carlo má tak dlhú tradíciu a šampionát tam musí štartovať. Ja ale túto rally milujem i nenávidím zároveň. Milujem ju, keď tam nie som, ale keď ste tam hore vo vrchoch a máte obuté nesprávne pneumatiky a idete na slikoch dole po ľade, tak to nenávidíte. Je to ale skutočná výzva a som rád, že sezónu môžem odštartovať tam a už sa nemôžem dočkať toho, že to bude za volantom Citroenu."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri