Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Päť statočných z L Racing Teamu na Jahodnú

Thursday, 29. 05. 2014 - 18:53, Public relations   

Päť statočných z L Racing Teamu na Jahodnú

V poradí už štvrtý pretekársky víkend zažijú účastníci slovenského seriálu pretekov automobilov do vrchu v Košiciach. Na pláne je podujatie Moris Cup Jahodná 2014 a na štart nebude chýbať ani päť jazdcov L Racing Teamu.

 

Tibor Szabosi;h7p6206.jpg

Po veľmi náročnej sérii začiatkom mesiaca máj, keď sa jazdci L Racing Teamu najskôr zúčastnili rally podujatia v Prešove, hneď potom cestovali do Oždian a následne do poľskej Zaluži, si konečne všetci užili aj dva voľné víkendy. No voľné, ako voľné. Síce o body na žiadnych pretekoch nebojovali, v domácich dielňach, v Krásnohorskom Podhradí, ale bolo o to rušnejšie. Všetky pretekárske vozidlá totiž potrebovali nutnú údržbu, navyše v L Racing Teame pripravujú aj dvojicu nových vozidiel, ktoré na pretekárskych tratiach uvidíme už v krátkej budúcnosti. „Je to náročné. Absolvovali sme v rýchlom slede trojicu podujatí, nabehali veľký počet kilometrov, čo tiež neprispieva k pokojnému životu. Ale nesťažujeme sa, pretekanie je naším koníčkom a zároveň prácou. Po spomínaných pretekoch nás aj doma čakala kopa práce, či už to bol servis súťažných vozidiel, ale aj príprava nových, s ktoré by sme radi divákom predstavili už v tohtoročnej sezóne. Popri tom sa nám podarilo aspoň trochu si oddýchnuť, veď teraz nás čaká opäť päť víkendová šnúra. Na Jahodnú ideme nakoniec namiesto šiestich iba piati, keďže Peťove auto ešte stále nie je pripravené. Bol síce prihlásený, no niektoré súčiastky prišli neskôr ako sme mali sľúbené a tak sa musel z pretekov ospravedlniť. Dúfam, že sa našim jazdcom bude dariť a na Jahodnej vybojujú vo svojich triedach, či skupinách ďalšie body do celkového hodnotenia," vysvetlil manažér L Racing Teamu, Ján Lipták.

Jozef Pisch;mg-6870-1.jpg

O jednu z najvyšších priečok, v rámci podujatia Moris Cup Jahodná 2014 sa bude určite snažiť zabojovať Jozef Béreš mladší, ktorého uvidíme rovnako ako na posledných dvoch podujatiach, za volantom Subaru Impreza WRX. Rovnako s víťazstvom medzi Historikmi skončil v rámci Oždianskych serpentín šéf L Racing Teamu, Ján Lipták s Toyotou Celica 165 ST a určite tento výkon bude chcieť zopakovať aj na Jahodnej. Poliak Roman Baran sa spoločne so svojim Renaultom Clio v tomto roku ešte na Slovensku neobjavil. V minulosti však práve pre L Racing Team vybojoval majstrovský titul, teraz, na Jahodnej však bude bojovať iba o body do poľského šampionátu.

Tibor Szabosi;h7p4871-1.jpg

Košičan Marek Špavelko už viac, menej pravidelne absolvuje spomínané kopcové podujatie. V tomto roku mu ale pôjde hlavne o to, aby pred Rally Lubeník otestoval prevodovku, ktorá ho vyradila z bojov na Rally Prešov. Posledným „mohykánom" v tíme L Racing bude rovnako ako v Ožďanoch Norbert Tamáš. Tento mladík sa divákom predstaví v rámci Slovenského kopcového poháru s vozidlom VAZ 2101.

Tibor Szabosi;h7p3871.jpg

Podujatie Moris Cup Jahodná 2014 odštartuje počas nadchádzajúceho víkendu, čiže v dňoch 31.5 - 1.6.2014. Pretekársku trať, rovnako ako v minulosti bude tvoriť komunikácia medzi Košicami a rekreačným strediskom Jahodná pri Košiciach. Počas dvoch súťažných dní absolvujú prihlásené posádky dvojicu samostatne bodovaných pretekov, pričom po oba dva dni dopoludnia sú v pláne dve tréningové jazdy a popoludní dvojica ostrých, po ktorých odjazdení sa dozvieme nielen meno absolútneho víťaza, ale aj mená víťazov jednotlivých skupín, či tried. O tom, ako sa v rámci podujatia Moris Cup Jahodná 2014 darilo jazdcom L Racing Teamu vás budeme informovať po víkende.

L Racing Team, Miro Majláth

l-racing-loga-2014-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri