Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ott Tanak sa bál svojho návratu na trať

Friday, 21. 02. 2014 - 11:45, Zdenka Frývaldská   

Ott Tanak sa bál svojho návratu na trať

Estónsky jazdec Ott Tanak predviedol pri svojom návrate na svetové rally trate fantastický výkon. Po ročnej prestávke to však naozaj nemal jednoduché, čo aj sám potvrdil.

 

Vladislav Maschl;dsc-0760-1.jpg

"Pred štartom som sa naozaj bál, no teraz som už šťastný a spokojný. Dokázal som sa priblížiť k najrýchlejším jazdcom!", povedal po Rally Sweden 26-ročný Tanak. Mladík si po úspešnej sezóne 2012 v M-Sport musel dať nútenú prestávku, ktorú vyplnil len vybranými domácimi podujatiami. Do švédskej rally však nastúpil ako súkromník s prenajatým autom opäť od M-Sport a predviedol svoje kvality. Z 24 rýchlostných skúšok dokázal aj jednu vyhrať a na ostatných si pripísal skvelé časy, ktoré mu napokon zabezpečili 5. miesto. Jeho výkon pochválil aj Malcolm Wilson, šéf tímu, ktorý si myslí, že podstatná bola aj zmena spolujazdca. K Tanakovi sa totiž po siedmich rokoch znovu vrátil Raigo Mulder. "Je to úplne iný jazdec ako pred dvomi rokmi. Predviedol naozaj skvelý výkon. Osobne si myslím, že dôležitá bola zmena spolujazdca. Je medzi nimi veľmi silný vzťah".

Vladislav Maschl;dsc-2210.jpg

Ott Tanak s Raigo Mulderom sa najbližšie predstavia na Rally Mexico, avšak tentoraz "len" vo vozidle Ford Fiesta R5 v rámci WRC2. Do Fiesty WRC sa vrátia na aprílovej Rally Portugal.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri