Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ott Tänak najrýchlejší v prológu na fínsku rely

Thursday, 27. 07. 2017 - 21:12, Ľuboš Kašický   

Ott Tänak najrýchlejší v prológu na fínsku rely

Dnes podvečer začala vo Fínsku legendárna súťaž úvodnou rýchlostnou skúškou. V prvej troje skončili dva Fordy a jeden Hyundai.


Na kratučkom 2,31 km úseku, kde sa jazdilo na desatiny sekundy dokázala posádka M-Sportu v zložení Tänak a Järveoja získať viac, ako sekundu na druhú dvojicu Neuville - Gilsoul (hyundai). „Mám veľký rešpekt pred týmito cestami," netají Ott Tänak. „Sú pre mňa veľkou výzvou, ale keď si zvykneš, tak sa na nich dá výborne zabaviť."

msport01.jpg

Tretí so stratou 1,5 sekundy na kolegu Tänaka skončil Seb Ogier s Ingrassiom (ford fiesta WRC). „Vo Fínsku treba na to dupnúť," tvrdí Ogier. „Bol som na dovolenke a dobil som baterky na maximum. Som pripravený zatlačiť na to."

ci02-4.jpg

Na ďalších miesta v Harju sa do ďalšej sekundy natlačili Breen s citroenom, Latvala na toyote a Paddon s hyundaiom. Navrátivší sa Meeke figuruje zatiaľ na ôsmom mieste so stratou troch sekúnd.

ci01-2.jpg

Zajtra čaká na posádky náročných dvanásť meraných úsekov, ktoré štartujú už o siedmej ráno a končia po deviatej večer. Ten kto urobí najmenej chýb, ten pôjde spať do druhej etapy z čela priebežného poradia.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri