Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ostberg odchádza zo Sardínie spokojný, ostatní jazdci Stobartu so zmiešanými pocitmi

Tuesday, 10. 05. 2011 - 09:19, Katarína Ďurecová   

Ostberg odchádza zo Sardínie spokojný, ostatní jazdci Stobartu so zmiešanými pocitmi

Za tím Stobartu štartovali na Sardínii až štyria jazdci, konkrétne Mads Ostberg, Matthew Wilson, PG Andersson a Jevgenij Novikov. Mads Ostberg si na svoje konto pripisuje výborné piate miesto a nadviazal tak na predchádzajúce dve umiestnenia Stobartu na piatom mieste, ktoré boli zásluhou Matta Wilsona.

Horšie ale už dopadli jeho tímoví kolegovia. Už spomínaný Matthew Wilson mal počas rally problémy s brzdami a celkovo nedokázal nájsť ten správny rytmus a nakoniec skončil deviaty, až za dvoma jazdcami SWRC. PG Andersson počas rally síce ukázal miestami priam neuveriteľnú rýchlosť, ale kvôli technickým problémom, ktoré ho postihli už na druhej rýchlostnej skúške, sa nemohol zapojiť do bojov o najvyššie priečky a nakoniec skončil mimo bodovanú desiatku. Ďalší jazdec Stobartu Jevgenij Novikov tak ako Andersson ukazoval svoju nesmiernu rýchlosť a dokonca bol na treťom mieste, ale na siedmej RS havaroval, čo zmarilo všetky jeho nádeje na dobré umiestnenie.

Vladislav Maschl;crw-9240.jpg

„Som rád, že som dokončil túto rally a taktiež som potešený výsledkom. Bolo to ťažké podujatie, na ktorom sa udialo veľa zvratov. Na 17-tej rýchlostnej skúške sme mali problém s diferenciálom na na 16-tej RS sme mali šťastie, že sme nehavarovali, pretože sme mali zlý údaj v rozpise. Taktiež sme mali zopár menších problémov, ktoré nám zabránili bojovať o vyššie priečky. Teraz potrebujeme stabilizovať naše výkony, aby sme postupne mohli bojovať s tými najlepšími. Moja sebadôvera sa po tejto rally zväčšila a som rád, že nás nepostihli také veľké problémy ako v Portugalsku a v Jordánsku. Dúfam, že budeme takto pokračovať a po pár rally budeme schopní bojovať s tými najlepšími", nešetrí sebavedomými vyhláseniami po Rally Sardínie spokojný Mads Ostberg.

Vladislav Maschl;crw-8955.jpg

Matt Wilson s priebehom Rally Sardínie veľmi spokojný nebol: „Bol to frustrujúci víkend. Pri pohľade naspäť si myslím, že ak by sme nám vyšiel piatok, mohli sme na to v sobotu a v nedeľu viac tlačiť a bojovať o vyššie umiestnenie. Keď sa pozriete na Portugalsko a Jordánsko, kde sme skončili piaty, tak tam sme mali dobrý úvodný deň, čo nám pomohlo ostať v hre počas ďalších etáp. Nebolo to ale úplne zlé, zajazdili sme pár dobrých časov a došli sme až do cieľa zložitej rally, čo sa mnohým posádkam nepodarilo. Aby som bol úprimný, Sardínia nikdy nebola jednou z mojich obľúbených rally a tak dúfam, že v Argentíne sa mi opäť podarí získať nejaký dobrý výsledok. Argentínske rýchlostné skúšky mám totiž oveľa radšej ako tieto", snaží sa na svojom výkone hľadať pozitíva Wilson mladší.

Vladislav Maschl;crw-8729.jpg

„Po našom piatkovom probléme som sa sústredil len na to, aby som zajazdil zopár dobrých časov a aby som bol v nadchádzajúcich dvoch dňoch čo najsilnejší. Sobota a nedeľa boli skutočne výborné, ale na piatok by som najradšej zabudol. Som spokojný so svojou rýchlosťou na rýchlostných skúškach, ale na poslednej RS sme boli až príliš širokí a trafili sme niečo v zákrute, čo nás stálo nejaký čas a to práve vtedy, keď sme na to naozaj chceli poriadne tlačiť. Nie som si istý svojimi budúcimi plánmi vo WRC, rád by som štartoval vo Fínsku, ale musíme počkať a uvidíme. Predtým má ale čaká zopár rally v IRC a na to sa teraz koncentrujem najviac", hovorí Andersson. Na najbližšom kole IRC, ktoré sa koná na Korzike ho ale neuvidíme, zo svojim tímom sa predstaví zrejme až na Ukrajine.

Vladislav Maschl;crw-9125.jpg

Jevgenij Novikov i napriek svojej havárii nie je úplne sklamaný: „Víkend bol v celku okej, ale nedeľa nebola veľmi vydarená, lebo sme mali problém s diferenciálom. Na rally sme zažili nejaké dobré i nejaké zlé momenty, viem, že keď všetko ide dobre, tak dokážem jazdiť veľmi rýchlo, ale potrebujem ešte nejaké ďalšie skúsenosti s autom a rally, ktorú lepšie poznám. Cítim sa veľmi motivovaný, auto je väčšinu času veľmi dobré. Teším sa na Grécko v júni - chcel by som tam riadne zatlačiť a skončiť v top 5", hovorí po Rally Sardínie motivovaný a optimistický Rus.

Vladislav Maschl;img-6850-3.jpg

K výkonu jazdcov Stobartu na Sardínii sa vyjadril i Malcolm Wilson: „Je vynikajúce vidieť Madsa na miestach, kde sa mal nachádzať už počas zopár predchádzajúcich rally. Je to skoro najlepší výsledok, aký mohol tento víkend očakávať a dúfajme, že si udrží podobnú formu i do Argentíny. Matthew na tom po celú rally nebol tak ako si predstavoval, ale nakoniec sa dostal do cieľa ťažkej rally a dokázal pre tím získať pár dôležitých bodov. PG a Jevgenij ukázali tento víkend svoju vynikajúcu rýchlosť, čo bolo skutočne veľmi pôsobivé a je to veľký prísľub do budúcnosti", hodnotí výkon štyroch jazdcov Stobartu Wilson starší.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri