Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

OiLibya Rally of Morocco 2011: Viac než 170 štartujúcich

Friday, 07. 10. 2011 - 08:00, Michal Kostka   

OiLibya Rally of Morocco 2011: Viac než 170 štartujúcich

Marocká rally nie je ani tento rok zaradená do kalendára žiadneho veľkého šampionátu, napriek tomu je voľbou veľkého množstva posádok.

Monster Energy X-Raid
V rámci príprav na Dakar 2012 štartuje Monster Energy X-Raid Team v Maroku so štyrmi autami. V premiére si Mini All4 Racing po prvý raz vyskúšajú tri nové posádky. Joan „Nani" Roma a Michel Périn skončili na predchádzajúcej rally v Tunisku ešte s BMW X3 CC na treťom mieste. Portugalčan Ricardo Leal dos Santos s navigátorom Paulom Fiuzom v minulosti jazdili najskôr s BMW X5 CC, minulý rok presedlali do novšieho X3 a teraz ho menia za Mini. Treťou dvojicou do Mini sú vlani na rovnakej rally druhí Leonid Novickij a Andreas Schulz. Momentálne vedúca posádka Svetového pohára kvôli ostrému testu v Maroku vynechá egyptskú Pharaoh Rally, čo umožňuje ich najbližšiemu súperovi, Jean-Louis Schlesserovi, zabojovať o zisk ďalšieho, už šiesteho celkového víťazstva. Poslednou tímovou posádkou je Čiľan Boris Garafulic s francúzskym navigátorom Gillesom Picardom, v Maroku odštartujú s BMW X3 CC.

NPO;

MD Rallye Sport
Francúzsky tím nasadí do súťaže sedem vozidiel. Régis Delahaye štartuje so silnou MD Buggy V8, marocká rally bude prípravou na Africa Eco Race 2012. Delahaye si trúfa nielen na víťazstvo medzi vozmi s jednou poháňanou nápravou, ale aj na umiestnenie v popredí výsledkovej listiny. Do jednej zo štvorice malých bugín Optimus sa posadia Pascal Thomasse a Pascal Larroque, tí zas pred sebou majú štart na Dakare 2012. Početnú ekipu dopĺňa jeden Nissan Springbok V8 a Jean Noel Julien so svojím tradičným špeciálom Renault Megane Proto.

NPO;

Ostatní
Tím Overdrive by sa mal v Maroku predstaviť so štyrmi autami. Belgičania pre klientov dlhé roky pripravovali špičkové Nissany, teraz obmieňajú vozový park. Horúcou novinkou bude Toyota Hilux s juhoafrickými koreňmi, za volant sa posadí Orlando Terranova. Leonid Ogorodnikov bude mať k dispozícii Volkswagen Amarok, čo je vlastne Nissan s iným motorom.
Ďalšiu Toyotu Hilux do Maroka priviezie argentínsko-španielsky tím 4WD Jaton Racing. Pred Dakarom 2012 sa s ňou bude zoznamovať Čiľan Carlo de Gavardo.
Objaviť by sa mali aj tri Mitsubishi Racing Lancer z Holandska, či SMG Buggy tímu Cummins.

NPO;

Kamióny
Najmenej desať kamiónov sa chystá na vzájomné meranie síl. Obhajkyňa vlaňajšieho prvenstva Elisabete Jacinto bude mať proti sebe ťažkých súperov. Dva kamióny do súťaže vysiela Team de Rooy, tri DAFy privezie ďalší holandský tím X-Dakar a to stále nie je všetko. Zaujímavým prírastkom v tejto kategórii je Renault Sherpa, s ktorým sa predstaví Alain Coquelle.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri