Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier: „Nie som posadnutý ziskom titulu“

Tuesday, 25. 01. 2011 - 17:34, Katarína Ďurecová   

Ogier: „Nie som posadnutý ziskom titulu“

Tak ako Sébastien Loeb (tozhovor s ním si môžete prečítať tu), aj Sébastien Ogier absolvoval počas oficiálnej prezentácie Citroenu DS3 WRC v továrni Citroenu v Satory rozhovor o svojom novom WRC špeciále a o tohtoročnej sezóne.

Ako sa cítite za volantom Citroenu DS3 WRC?
Sébastien Ogier:
„Tak ako Seb aj ja si myslím, že menšia veľkosť DS3 má svoje výhody aj svoje nevýhody - záleží to na type povrchu. Motor má menší krútiaci moment ako sme zvyknutí, takže musíte držať hore otáčky, je to trochu ako s normálnym motorom. Kvôli návratu k manuálnemu radeniu prevodových stupňov, radenie bude trošku pomalšie a jazdec bude musieť za volantom tvrdšie pracovať. V normálnych podmienkach to nebude žiadny problém, ale môže to začať byť veľmi unavujúce, keď je veľmi teplo, alebo na koncoch veľmi dlhých rýchlostných skúšok."

www.nextgen-auto.com;

Ste spokojný s prácou, ktorá bola odvedená počas zimnej prestávky?
Sébastien Ogier:
„Ohromilo ma, koľko práce dokázal tím za ten čas spraviť, keďže sme veľa testovali už od konca sezóny. Myslím, že čas bol využitý dobre. Nemôžem sa dočkať štartu Rally Sweden, aby som pretekal proti časom ostatných."

Willy Weyens;wiwogier-073.jpg

Myslíte si, že nové pravidlá sú dobrou vecou pre WRC?
Sébastien Ogier:
„Cieľom je získať nových konštruktérov. Tento rok pribudne tretí a to je pozitívne pre každého, hlavne pre divákov. Myslím, že tieto nové autá budú naozaj veľkolepé - bude tu viac šmykov a otáčky motorov budú na maxime. Nie je pochýb o tom, že to bude najmenej rovnako pôsobivé ako minulý rok."

Vladislav Maschl;img-3667.jpg

Aké sú vaše ciele vo vašej prvej celej sezóne v Citroen World Rally Teame?
Sébastien Ogier:
„Je tu tak veľa neznámych faktorov, že je ťažké stanoviť si presný cieľ. Výsledky Rally Sweden hneď neukážu, ako na tom kto bude počas šampionátu. Budeme vedieť viac po troch alebo štyroch kolách. Doteraz sme pretekali iba na dvoch zimných rally a bude veľmi ťažké rovnocennej súperiť s jazdcami zo Škandinávie. Aj keď je to môj dlhodobý cieľ, nie som posadnutý ziskom titulu. na druhej strane ale chcem bodovať na každej rally a byť medzi prednými jazdcami a získať čo najviac skúseností."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri