Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier budúci rok v tíme Ford?

Wednesday, 14. 07. 2010 - 14:27, Katarína Ďurecová   

Ogier budúci rok v tíme Ford?

Sébastien Ogier je vďaka svojím vynikajúcim výkonom jeden z mála jazdcov, ktorí sú v pozícii, že si svoj tím pre budúci rok môžu vybrať. Nie je žiadnym tajomstvom, že tento Francúz, ktorý nemá pre budúcu sezónu podpísanú zmluvu rokuje i s Citroenom i s Fordom. Podľa slov jedného z šéfov Fordu, Gerarda Quinna, dokonca Ogierov manažér kontaktoval Ford a nie Ford Ogiera ako sa všeobecne predpokladalo.

Je teda otázkou, či to Ogier s prestupom do Fordu myslí skutočne vážne, alebo je to iba spôsob, akým chce ukázať Citroenu, že sa v tíme neuspokojí s úlohou druhého alebo tretieho jazdca, ktorý bude „kryť chrbát" Sébastienovi Loebovi, tak ako to doteraz robil Dani Sordo. Ogier na tému svojho prestupu povedal, že všetky jeho úspechy sa zatiaľ udiali s Citroenom a tým pádom nevidí dôvod nezotrvania v tomto tíme, zároveň ale dodal, že rozhodnúť sa chce do začiatku fínskej rally.

Gábor Tóth;img-0682.jpg

K prípadnému angažovaniu Sébastiena Ogiera sa vyjadril aj Malcolm Wilson: „Nie je žiadnym tajomstvom, že obaja naši súčasní jazdci majú zmluvu na ďalšiu sezónu a v tíme budú pokračovať. Rokuje sa aj o ďalších veciach, ale to považujem za súkromné, pokiaľ si nebudeme istí. Hlavnou myšlienkou je, že by sme mali továrny tím zložený z troch jazdcov. Najprednejšie je, že budúcu sezónu v tomto tíme budú Jari-Matti a Mikko."

Vladislav Maschl;img-3655-3.jpg

Wilson taktiež dodal, že možnosť mať v tíme dvoch až troch jazdcov bojujúcich o titul ho neznepokojuje: „Vždy sme boli schopní vysporiadať sa s takouto situáciou, takže sa toho nebojím. Budúci rok je pre nás veľmi dôležitý, pretože chceme vyhrať titul tímov s novým autom. Dokázali sme zo s celkom novým Focusom a chceme dosiahnuť to isté aj s Fiestou. Hľadáme najlepšiu cestu na to aby sme mali čo najvyššie šance a to je jeden z dôvodov, prečo chceme Ogiera - posilniť tím."

Vladislav Maschl;img-7300-1.jpg

Prestúpi teda Sébastien Ogier do konkurenčného Fordu, kde by teda zrejme dostal šancu bojovať o titul, alebo ostane v Citroene, kde zrejme bude uprednostňovaný Loeb, ktorý však za Citroen nebude jazdiť večne a potom by mohla nastať chvíľa pre ďalšieho francúzskeho Sébastiena?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri