Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Offroad Nissan Tisovec 2008

Wednesday, 16. 04. 2008 - 23:00,    

Offroad Nissan Tisovec 2008Každý trochu zasvätený hneď vie o čo kráča a začne prehrabávať kalendár, či má v tom čase voľno. Tento rok to nevyzeralo inak. V piatok skoro ráno sa prebúdzam s vedomím, že je to tu!

Hrmot motorov prebúdzal Tisovčanov už vo štvrtok. Začína sa zbiehanie aut, motoriek a quadov snáď zo všetkých kútov Strednej Európy. Pri prechádzke námestím som začul češtinu, maďarčinu, poľštinu, srbštinu, nemčinu a samozrejme rodnú slovenčinu. Prichádzajúca zmes áut zaplňovala námestie, stanové táborisko, školský dvor a pár nedočkavcov už obiehalo okolie Tisovca.

Štefan Gombala;39.jpg

Aprílové počasie sa s nami pekne zahrávalo a teplé slniečko často prerušil hustý dážď. Táto kombinácia sľubovala vysokú náročnosť terénu a tak po dlhšej porade muselo padnúť rozhodnutie: Prológ sa musí skrátiť a pozmeniť, ináč nám tam všetci ostanú až do rána a navyše to v prudkých zjazdoch z najväčšou pravdepodobnosťou odnesú minimálne plechy! A tak pomedzi pokojnú registráciu posádok, my ostatní plánujeme úpravu prológu. Večer tesne pred výjazdom už všetci vedia čo treba robiť a tak utekáme na stanovištia, aby vyrážajúce posádky úspešne prešli celú nočnú trať.

Jozef Pisch;img_9445.jpg

V sprievode dažďa a bleskov sa Tisovským terénom prediera hromada áut v ústrety blatu a adrenalínu. U nás na kopci kolabujú dve autá, žltý Samík sa rozhodol ukázať nám svoju zadnú poloos a Toyotka zase niekde vypľula spojovaciu tyč riadenia. Jediná špeciálka spôsobuje menšie zápchy a tak je celý prológ pokľudný... Po príjazde do cieľa zablatenci očakávajú aké pojazdeníčko im pripraví sobotná Trophy.

Štefan Gombala;29.jpg

Ráno prvého dňa víkendu začína hriať slnečnými lúčmi a zdá sa, že modlitby boli vyslyšané. Celá trať začala mierne osychať a tak sa mohlo ísť jazdiť bez väčšieho obmedzovania špeciálok. Počasie prialo celý deň. Autá, motorky a quady sa preháňali traťou až do hlbokej noci, pričom povrch trate po akcii bol ako z iného sveta. Blato tieklo potokmi. Tam, kde bola naznačená koľaj, zostali hlboké stopy od kolies a diferákov, no a v špeciálkach sa povaľovali autá, ktoré nezdolali ich nástrahy. Zjazdy a stúpania preverili ruky každého vodiča, veď neraz sa vozidlo rozhodlo ísť inam, ako pán šofér plánoval. Chvíle nepozornosti pár účastníkom pripomenuli zákony fyziky a tak nejeden zoznámil svoje bočné sklo s Tisovským blatom. Náročné jazdenie striedali chvíle oddychu v malebnej prírode, kde offroaďáci posedávali na lúkach a čistinách, pri jedle, rozprávaní a smiechu. K večeru sa väčšina posádok začala vracať do mesta už odpočívať do kaviarní, alebo reštaurácií. No našli sa aj takí, čo oprášili blato a hor sa na druhé kolo do špeciálok. Do skorého rána po kopcoch svietili svetlá tereňákov brázdiacich trať trophy okruhu.

Jozef Pisch;img_8822.jpg

Ani sme sa nenazdali a už tu bola nedeľa. Už za skorého dopoludnia bola lúka v Dolinke plná aut a všetkého čo malo kolesá, poprípade pásy. Počasie nám opäť nastolilo nádielku slnečných lúčov a tak okrem účastníkov navštívilo nedeľný trial aj pomerne veľké množstvo divákov. Po krátkom rannom breefingu začali postupne do trialu vchádzať prvé autá. Veď zdolávať bolo čo. Šikmé stúpania, klesania, prejazd úžinou a zas do stúpania cez nepríjemné balvany a tečúce blato. Kde tu zabzučala štvorkolka, ale odvážlivcov, čo sa pustili do tohto náročného terénu, nebolo veľa. Veď každý by rád dôjsť autom až domov. Tak teda v blate bolo vidieť hlavne špeciály, ktoré pripravili divákom peknú show. Chvíle čakania sa dali skrátiť pojedaním klobásy, alebo popíjaním pivka. Keďže čakanie na trial bolo zdĺhavé, nejeden účastník to radšej vzdal a šiel popozerať ostatné autá, či popásť jazyk. V pohodovej atmosfére sa ráno prehuplo do poobedia a provizórne lúčne parkovisko začínalo postupne zívať prázdnotou. Tisovec zahalila tma a dala bodku za krásne prežitým víkendom.

Štefan Gombala;35.jpg

Nakoniec pár štatistických údajov:
Na OffRoad Nissan Tisovec sa celkovo zaregistrovalo 375 posádok s počtom osadenstva približne 1000 ľudí. Sobotný okruh meral 90 km, pričom obsahoval 9 špeciálok ( sprístupnených bolo 8). Nedeľný trial navštívilo minimálne 5000 divákov.

Štefan Gombala;19.jpg

Poďakovanie:
Ďakujem za pomoc pri presunoch v sobotu DIESEL, DADO, parta z MT, BR... Ďakujeme personálnym silám pri koordinácii akcie, sponzorom za ich podporu a Teamu IRS za nasadenie počas celej akcie.
Video z akcie: http://www.4x4tisovec.sk/modules.php?name=Flash_Player

Slováčisko






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri