Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

O úspech na Rallye Dakar sa pokúsi nový Czech Dakar Team

Tuesday, 09. 06. 2009 - 00:33, Andrej Haverda   

O úspech na Rallye Dakar sa pokúsi nový Czech Dakar TeamO úspech v ďalšom ročníku Rallye Dakar sa na juhoamerickom kontinente pokúsi nový Czech Dakar Team. Vznikol spojením Offroad centra Praha a MS rally-trucku a je zložený z viac než troch desiatok ľudí vrátane tohtoročných účastníkov Dakaru Mareka Spáčila, Oldřicha Bražinu, Jiřího Janečka, Martina Macka a Jaroslava Lamača.
                                                                                                         

„V jednote je sila, to chceme uplatniť. Chceme si zároveň pomáhať, to bol hlavný cieľ celej skupiny,“ povedal v piatok Spáčil novinárom na veľtrhu Autosalon v Brne. O to väčšia vraj bude šanca v náročnom teréne a v silnej konkurencii uspieť.

V tejto chvíli sú podané prihlášky pre 32 ľudí; Czech Dakar Team bude jednou z najväčších stajní, ktorá Českú republiku v slávnom preteku bude reprezentovať. Obsiahne podľa Spáčila všetky hlavné kategórie preteku, teda kamióny, automobily, štvorkolky aj motocykle. Pre tím sa rodia dva nové kamióny Tatra aj nové automobily Toyota. Bražina stavia novú štvorkolku, Macek potom motocykel.
                                                                                                

Spáčil ešte plán trasy podľa vlastných slov nevidel, avšak referencie má od svojich kolegov. Má tam byť ďaleko viacej piesku a púšť Atacama budú pretekári prechádzať v počiatku preteku. Dôvodom tak možno je, aby sa v súťaži eliminovali tí, ktorí toho v piesku veľa nevedia. „Bude to „vyraďovačka“ hneď na začiatku a bude to opäť ťažké,“ podotkol Spáčil.

Vysoké ciele si zatiaľ Czech Dakar Team nedáva: „Hlavne dôjsť, aby celá skupina bola v pohode a bola dobrá atmosféra. A dosiahnuť nejaké výsledky. Myslíme hlavne na to vrátiť sa v poriadku všetci späť,“ dodal.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri