Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nudný Hungaroring vyplavil nového lídra MS F1

Sunday, 24. 07. 2016 - 17:42, Ľuboš Kašický   

Nudný Hungaroring vyplavil nového lídra MS F1

Aj napriek maďarským horúčavám vzťahy medzi Nicom Rosbergom a Lewisom Hamiltonom znova klesli na bod mrazu.

Pozorný divák si určite všimol, že po pretekoch si piloti Mercedesu vôbec nepadali do náručia. Tvárili sa skôr, akoby ten druhý neexistoval. Najmarkantnejšie sa to ukázalo na tlačovke po pretekoch, kde Nemec len ťažko skrýval sklamanie a Angličan pôsobil až arogantne sebavedomo. Keď potom z fóra zaznela otázka na Hamiltona, ako vníma včerajšiu stratu pole position, tak Angličan znova zopakoval, že žlté vlajky znamenajú nebezpečenstvo na trati, ktoré treba rešpektovať spomalením. Vzápätí si vypýtal slovo Rosberg, ktorý zasa vysvetľoval, že telemetria dôkazne ukázala, že na danom úseku spomalil a pravidlá rešpektoval.

r16-1.jpg

Ani pole position však Nemcovi nepomohlo, aby dnes udržal Hamiltona za sebou. Štart sa mu nevydaril. Dostal sa medzi Hamiltona a Ricciarda a nakoniec bol rád, že v druhej zákrute získal aspoň druhé miesto. Počas celého zvyšku pretekov sa však Nico nedokázal dostať k útoku na Lewisa, hoci vedel, že ak tímový kolega dôjde do cieľa pred ním, tak stratí vedenie v priebežnom poradí.

r12-2.jpg

Možno to bolo novými internými pravidlami, ktoré mu bránili tvrdo atakovať Hamiltona v pretekoch, no faktom ostalo, že ich vzájomný súboj sa prakticky nekonal a obaja prispeli k nudným pretekom. Nico sám zadefinoval situáciu, že preteky stratil na štarte, ktorý mu nevyšiel, čo by tajné interné pravidlá len potvrdzovalo. Špekulácia?

r7-2.jpg

To oveľa lepšie sa dívalo na súboj Raikkonena s Verstappenom, ktorí bojovali o piate miesto. Fín neustále útočil a staral sa nám o jediné vzrušenie v inak fádnych pretekoch. Pred záverom sa nám vytvorila sľubná situácia, keď Rosberg strácal na lídra Hamiltona sekundu. Sekundu strácal štvrtý Vettel na tretieho Ricciarda a šiesty Raikkonen rovnaký čas strácal na piateho Verstappena. To vytváralo sľubné predpoklady na dramatické finále. Žiaľ, to sa však nakoniec nekonalo.

r6-2.jpg

Piate víťazstvo na Hungaroringu spravilo s Hamiltona najúspešnejšieho pilota na tomto okruhu (Schumacher má „iba" štyri) a v polovici šampionátu ho vyhuplo prvýkrát v tejto sezóne do čela priebežného poradia majstrovstiev sveta. Už o týždeň sa však jazdí na nemeckom Hockenheime, kde si Rosberg znova trúfa zaútočiť a prázdninovať na čele. Tak uvidíme či sa mu to podarí.

r17.jpg

Výsledky 31.GP Maďarska 2016:
1. Hamilton (mercedes), 2. Rosberg (mercedes), 3. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 4. Vettel (ferrari), 5. Verstappen (redbull-TAG Heuer), 6. Raikkonen (ferrari), 7. Alonso (mclaren-honda), 8. Sainz (toro rosso-ferrari), 9. Bottas (williams-mercedes), 10. Hulkenberg (force india-mercedes),...

Stav MS (11/21):
Piloti: Hamilton 192, Rosberg 186, Ricciardo 115, Räikkonen 114, Vettel 110, Verstappen 100, Bottas 56, Perez 47, Massa 38, Sainz 30, Grosjean 28, Hulkenberg 27, Alonso 24, Kvyat 23, Button 13, Magnussen 6, Vandoorne 1, Wehrlein 1 bod.,
Tímy: Mercedes 378, Ferrari 224, Red Bull 223, Williams 94, Force India 74, Toro Rosso 45, McLaren 38, Haas 28, Renault 6, Manor 1 bod.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri