Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton spochybňuje Rosbergovo POLE

Saturday, 23. 07. 2016 - 22:00, Ľuboš Kašický   

Hamilton spochybňuje Rosbergovo POLE

Po problémoch s počasím a viacnásobným prerušením vyhral nakoniec kvalifikáciu Nico Rosberg, ktorý sa v divokých podmienkach zorientoval najlepšie.

Roztopašne maďarské počasie sa dnes znova pohralo s formulou jeden. Dopoludnia bolo krásne a sucho, no pred kvalifikáciou sa poriadne rozpršalo a Q1 musela byť dokonca o 20 minút odložená. Keď sa konečne o 14:20 odštartovala, tak po asi piatich minútach sa rozpršalo znova komisári vyvesili radšej červenú vlajku.

qd-1.jpg

Znova sa reštartovalo o ďalších 15 minút v odhodlaní odjazdiť kvalifikáciu aj na mokrých podmienkach. Lenže v nasledujúcom priebehu na mokrej trati postupne havarovali Ericsson, Massa aj Hayranto a Q1 sa tak natiahlo takmer na hodinu. Po havárii pilota tímu Manor dokonca zvyšok prvej časti kvalifikácie radšej zrušili.

qf.jpg

Našťastie letná rozmarná búrka sa rýchlo prehnala a trať v Q2 už začala schnúť natoľko, že sa mohlo začať prezúvať na suché gumy. Premenlivé podmienky však znamenali, že nie každý vychytal najlepšie podmienky a tak sa do Q3 nedostal napríklad ani Kimi Raikkonen na ferrari! Q2 vyhral Verstappen pred Rosbergom, Ricciardom a Alonsom. Druhý pilot McLarenu, Jenso Button skončil na siedmom mieste a po dlhej dobe štartoval znova v záverečnej časti kvalifikácie.

qb-1.jpg

Q3 sa už jazdila na suchých pneumatikách, no priniesla zasa iný druh „zábavy". Pred záverom zostal stáť na trati mclaren Fernanda Alonsa a na trati zaviali žlté vlajky. To znamená spomaliť! Pravidlá však nedefinujú v ktorom sektore, ale snímajú čas na kolo.

q-results-2.jpg

Situácia sa však stala v čase, keď o pole position bojovali Hamilton s Rosbergom, pričom Hamilton a dokonca aj Ricciardo bolo lepší o približne 0,4 sekundy v prvom sektore a hnali sa za najlepším časom. Pri prejazde úseku s Alonsom však spomalili a tým sa ich čas už nedokázal zlepšiť. Naopak Rosberg a Vettel síce spomalili, no iba na minimálny časový interval (niekto to vypočítal, že asi 30 metrov) a v konečnom súčte to Rosberga vynieslo nakoniec na pole position.

qe-2.jpg

Hamiltonovi sa to nepáči a večer sa má ešte situácia prešetrovať, no zatiaľ stále platí, že víťazom je Rosberg, ktorý pravidlá neporušil a spomalil. Síce iba na okamih, ale spomalil. Na základe toho by teda Nemec mal vyštartovať z prvého miesta pred Hamiltonom a Ricciardom.

qc-1.jpg

Milým prekvapením je siedme miesto Alonsa a ôsme Buttona, ktorému táto trať (a hlavne, keď zaprší) naozaj sedí. Zajtra to však na búrku zatiaľ nevyzerá a tak sa asi výhoda mclarenov asi rozplynie. Ale počkajme si. Štartuje sa o 14:00 a my pritom nebudeme chýbať.

Výsledky kvalifikácie GP Maďarska:
1. Roberg (mercedes), 2. Hamilton (mercedes), 3. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 4. Verstappen (redbull-TAG heuer), 5. Vettel (ferrari), 6. Sainz (toto rosso-ferrari), 7. Alonso (mclaren-honda), 8. Button (mclaren-honda), 9. Hulkenberg (force india-mercedes), 10. Bottas (williams-mercedes),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri