Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Nový Outlander končí a prichádza ešte novší

Tuesday, 16. 10. 2012 - 00:57, Ivan Václavík   

Nový Outlander končí a prichádza ešte novší

Jedenásť rokov po tom, čo automobilka Mitsubishi Motors použila na autosalóne v Detroite (2001) po prvý raz termín „crossover", predstavila na ženevskom autosalóne 2012 svoju tretiu generáciu obľúbeného modelu Outlander. Pripomeňme, že predchodcom prvej generácie modelu Outlander (v Japonsku známy ako Airtrek) bol prototyp Mitsubishi ASX.

mitsu-outlander-3g7235g.jpg

Mitsubishi Outlander 3G sa nedávno dostal do predaja už aj na Slovensku, a to u všetkých autorizovaných predajcov Mitsubishi Motors. Jeho štartovacia cena je 23 900 € s DPH. Zmenou oproti predchodcovi je moderný dizajn a tiež nové technológie. Značka dbá takisto na rešpektovanie princípov ochrany životného prostredia, kvality a bezpečnosti.

mitsu-outlander-3g7233g.jpg

Výborné ekologické parametre a ekonomickú prevádzku dosahuje Outlander 3G predovšetkým zásluhou úplne nového pohonného agregátu, ktorým sú zážihový motor 2.0 MIVEC s variabilným časovaním ventilov, ako aj vznetový motor 2.2 DI-D typu Common-rail - oba v kombinácii s vynikajúcimi aerodynamickými vlastnosťami. Úspory paliva dosiahol výrobca aj znížením hmotnosti o 155 kg a využitím technológie ClearTec, známej z modelu ASX. Motor 2.2 DI-D s vysokým krútiacim momentom 380 Nm poskytuje vozidlu slušnú dynamiku a pritom má najnižšiu spotrebu v triede - iba 5,3 l / 100 km.

mitsu-outlander-3g7234g.jpg

Mitsubishi vo svojich informáciách uvádza, že vysoká kvalita spracovania a predovšetkým komfort pre cestujúcich zabezpečujú dokonalý pôžitok z jazdy. Radi sa o tom presvedčíme pri testovaní tretej generácie Outlandera. Cestovanie má pasažierom spríjemniť dvojzónová automatická klimatizácia, ktorá umožňuje nastaviť oddelene teplotu pre vodiča i spolujazdca. Výraznými zmenami prešlo aj usporiadanie vnútorného priestoru, kde sa nachádza 7 plnohodnotných miest, pričom druhý rad sedadiel sa môže posunúť v rozsahu 250 mm.

mitsu-outlander008-g.jpg

Bezpečnosť cestujúcich zabezpečuje 9 airbagov vrátane kolenného pre vodiča; bezpečnostná karoséria poskytuje ochranu pri zrážke z akéhokoľvek smeru, stabilizačný systém podvozku ASC a niekoľko ďalších prvkov taktiež zvyšujú ochranu posádky v prípade kolízie.

Absolútnou novinkou v novom Outlanderi 3. generácie je adaptívny tempomat, ktorý okrem toho, že udržiava vodičom nastavenú konštantnú rýchlosť, dokáže automaticky prispôsobiť rýchlosť jazdy podľa pomalšie jazdiaceho vozidla pred sebou.

mitsu-outlander021-g.jpg

Výpočet bezpečnostných prvkov završujú systém LDW, varujúci pred opustením jazdného pruhu a systém predchádzania kolíziám FCM, ktorý vodiča včas varuje pred blížiacou sa prekážkou a v kritickom okamihu vozidlo automaticky zabrzdi, aby zabránil zrážke.

mitsu-outlander002-g.jpg

Od mája 2001 sa vo svete predalo celkovo vyše 950 000 Outlanderov prvých dvoch generácií (stav ku koncu decembra 2011 - vrátane modelu Airtrek/prvá generácia Outlandera). Teraz je cieľom pri predaji nového stredne veľkého crossoveru ešte lepšie vyhovieť súčasným trendom. Toto prémiové vozidlo vyvinuli na univerzálnej globálnej platforme a sú pre neho charakteristické: nový dizajn, nízky dopad na životné prostredie, vyspelé bezpečnostné prvky, ako aj celková kvalita spracovania a vysoký jazdný komfort.

mitsu-outlander001-g.jpg

Nový Outlander je priekopníkom nového dizajnového smeru, ktorý sa postupne prejaví na celej rodine osobných automobilov - crossoverov a SUV z dielne Mitsubishi Motors. Nová generácia 4 655 mm dlhého vozidla, ktoré má podobné rozmery ako súčasný model, je odrazom jasného dizajnérskeho zadania presne v štýle Mitsubishi.

mitsu-outlander010-g.jpg

Súčasťou nového technického vybavenia bude taktiež systém ekologickej jazdy, ktorý dokáže rozpoznať a informovať vodiča (ikonka v centrálnej časti palubného počítača), že práve ide maximálne efektívne. Vodič si teda môže vybrať, či prispôsobí jazdu optimálnej spotrebe paliva. Stlačením tlačidla ECO mode sa aktivuje systém vyhodnocovania a aktívnej pomoci úspornej činnosti motora, klimatizácie a pohonu všetkých štyroch kolies. Systém bude dostupný v závislosti od modelu a trhu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri