Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Novikov na ôsmich podujatiach, prvýkrát si Fiestu WRC vyskúša na shakedowne

Sunday, 27. 02. 2011 - 09:17, Katarína Ďurecová   

Novikov na ôsmich podujatiach, prvýkrát si Fiestu WRC vyskúša na shakedowne

Návrat Jevgenija Novikova na rýchlostné skúšky majstrovstiev sveta je bezpochyby jedným z najväčších prekvapení tejto sezóny. Počas sezóny by mal absolvovať osem podujatí majstrovstiev sveta a svoju sezónu začne v Mexiku. Zaujímavosťou je, že predtým nemá naplánovaný nijaký test a tak si Ford Fiestu WRC po prvý krát vyskúša až na shakedowne.

„Musím byť objektívny a povedať, že v Mexiku neplánujem bojovať o predné pozície a ani ísť na svojom limite. Je to výborná príležitosť ako si znovu zvyknúť na riadenie WRC špeciálu a dostať sa do formy pred európskymi kolami. Pravdu povediac, nemal som šancu testovať a tak mojou prvou príležitosťou otestovať si Ford Fiesta WRC tímu M-Sport Stobart bude až mexický shakedown. Preto pokladám Mexiko za ideálne miesto, kde sa oboznámim s autom", vyjadril sa Jevgenij Novikov o pre neho prvom podujatí sezóny a pokračoval so svojim názorom na samotné auto: „Čo sa týka samotného auta, myslím, že v porovnaní s WRC špeciálmi minulej generácie, bude jednoduchšie s ním zaobchádzať. Po zhliadnutí výsledkov švédskej rally sa skutočne teším na jazdu v tomto aute. Autá sú nové pre každého a každý potrebuje nejaký čas aby sa na nové auta adaptoval a zvykol si na ne."

Gábor Tóth;pl2 rally 26.06.-28.06. 2009 130.jpg

Novikov pôvodne chcel štartovať v Portuglasku, ale nakoniec sa rozhodlo, že to bude Mexiko: „Rozmýšľali sme nad tým, že pôjdeme radšej do Portugalska, ale tamojšie rýchlostné skúšky musíte skutočne poznať - nepripúšťajú žiadne chyby. M-Sport taktiež nebol schopný dať nám k dispozícii auto na Portugalsko, keď sme sa spýtali, všetky Fiesty už boli niekomu pridelené."

www.almrally.ru;

Program Novikova pre sezónu 2011:
1. Rally Mexico - 3. - 6. marec
2. Rally Italy - 5. - 8. máj
3. Rally Greece - 16. - 19. jún
4. Rally Finland - 28. - 31. júl
5. Rally Germany - 18. - 21. august
6. Rally France - 30. september - 2. október
7. Rally Spain - 20. - 23. október
8. Rally Great Britain - 10. - 13. november

Monica Parisotto;novikov-moscatt_1.jpg

Novikov sa v majstrovstvách sveta okrem častých havárií preslávil dvomi vecami - je najmladším jazdcom, ktorý kedy vyhral rýchlostnú skúšku (v 18-tich rokoch na Rally Acropolis 2009) a druhou vecou je jeho veleskok na Rally Finland, ktorý skôr pripomínal pokus o backflip. Ako sa mu bude dariť tento rok?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri