Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Nové motory i dizajn pre BMW1

Sunday, 18. 01. 2015 - 11:46, Ivan Václavík   

Nové motory i dizajn pre BMW1

Výrazne upravený dizajn prednej aj zadnej časti, sofistikovaný prémiový charakter interiéru a čerstvé zásoby výkonu pod kapotou - to sú iba niektoré z kľúčových charakteristík najnovších modelov BMW radu 1 s ešte podmanivejším zovňajškom, športovejším charakterom a s ešte účinnejším motorom (kombinovaná spotreba sa pohybuje v rozmedzí 3,4 - 8 l/100 km).

bmw1-m-sport-47g.jpg

Predaj BMW radu 1 dosiahol za uplynulých desať rokov objem takmer dva milióny kusov. Nová edícia tohto úspešného modelového radu má všetky predpoklady na to, aby sa opäť stala synonymom radosti z jazdy v prémiovom segmente kompaktov. Nové 3-dverové a 5-dverové modely BMW1 sú vybavené komplexne vynovenými motormi a celým radom noviniek.

bmw-120d-17g.jpg

Nižšia spotreba paliva, nižší objem emisií a nová technológia EfficientDynamics sú zárukou úspechu tohto nového modelového radu. Portfólio motorov pre novú edíciu BMW1 sa rozšírilo o trojvalcové a štvorvalcové benzínové a vznetové motory najnovšej generácie. Vďaka ich pôsobivému výkonu pri vysokých otáčkach, technológii BMW TwinPower Turbo a v segmente kompaktov stále výnimočnému pohonu zadných kolies ponúkajú mimoriadne intenzívny zážitok z jazdy. BMW M135i Performance má rozšírenú štandardnú výbavu a špičkové technologické novinky BMW ConnectedDrive, ktoré zvýrazňujú dynamický charakter auta.

bmw1-int23g.jpg

Upravený dizajn exteriéru a interiéru vychádza z klasických línií BMW, pričom podčiarkuje športový a prémiový charakter značky.
Denné LED svetlá sú montované štandardne, ostatné LED svetlá sú súčasťou voliteľnej výbavy. Dizajn zadných svetiel zachováva tvar L, charakteristický pre zadné svetlá BMW, no zároveň prezrádza využitie technológie LED.

Súčasťou štandardnej výbavy nového BMW1 je automatická klimatizácia, dažďový senzor, BMW Radio Professional a operačný systém iDrive, spolu s novým 6,5-palcovým displejom s vysokým rozlíšením, ktorý je integrovaný v prístrojovom paneli ako samostatný monitor. Balíky Advantage, Sport Line, Urban Line a M Sport ponúkajú lákavé alternatívy k štandardnej výbave a uspokoja aj náročnejšie individuálne požiadavky zákazníkov.

bmw1-19g.jpg

Nové BMW1 ponúka výrazne širší výber motorov a technologických noviniek EfficientDynamics, vďaka čomu značka BMW opäť posúva latku v oblasti znižovania spotreby paliva a emisií. Do rodiny motorov BMW Group pribudli nové varianty trojvalcových a štvorvalcových agregátov. Novou vlajkovou loďou je BMW 116d EfficientDynamics Edition s výkonom 85 kW (116 k), s priemernou spotrebou paliva 3,4 l/100 km a s emisiami CO2 v európskom testovacom cykle na úrovni 89 g/km. Alternatívou k štandardnej šesťstupňovej manuálnej prevodovke je osemstupňová prevodovka Steptronic (štandardne montovaná do modelov BMW 125d, BMW 120d xDrive a BMW M135i xDrive). Najnovšia verzia automatickej prevodovky ponúka aj systém riadeného preraďovania prevodových stupňov podporovaný údajmi z navigácie.

bmw1-14g.jpg

Vyšší výkon šesťvalcového lineárneho motora (240 kW/326 k), priemerná spotreba 8 l/100 km a kombinované emisie CO2 188 g/km sú zárukou, že nové BMW M135i si ešte viac upevní pozíciu medzi svetovou elitou športových vozidiel vo svojom segmente. Podobne ako BMW 120d a BMW 118d, aj BMW M Performance Automobile ponúka v rámci voliteľnej výbavy pohon všetkých štyroch kolies xDrive, ktorý zabraňuje prešmykovaniu, zvyšuje stabilitu a umocňuje dynamické jazdné vlastnosti vozidla. Nové BMW M135i xDrive (priemerná spotreba 7,8 l/100 km; emisie CO2 182 g/km) zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy.

bmw1-m-sport-44g.jpg

Medzi ďalšie voliteľné prvky patrí adaptívne odpruženie, ďalej odpruženie M Sport, technológia Variable Sports Steering alebo brzdový systém M Sport. Indikátor tlaku jednotlivých pneumatík vozidla je súčasťou štandardnej výbavy. Portfólio voliteľných asistenčných systémov sa rozšírilo o aktívny tempomat na báze radaru s funkciou Stop & Go. Najnovšia generácia parkovacieho asistenta umožňuje paralelné parkovanie v stiesnených priestoroch pri obmedzení z jednej alebo z oboch strán vozidla. Medzi ďalšie prvky patrí Driving Assistant na báze kamery, vstavaná kamera v zadnej časti vozidla, systém informujúci o maximálnej povolenej rýchlosti alebo displej informujúci o neprejazdných úsekoch ciest.

bmw1-m-sport-77g.jpg

Všetky nové modely BMW1 majú v rámci štandardnej výbavy integrovanú SIM kartu, ktorá umožňuje využívanie štandardných funkcií Intelligent Emergency Call a BMW TeleServices. Technológia ponúka prístup aj k ďalším voliteľným internetovým službám mobility. Okrem informácií o aktuálnej premávke na cestách v reálnom čase môžu zákazníci využiť aj služby online zábavy. Nový navigačný systém Professional ponúka automatickú aktualizáciu máp prostredníctvom mobilného telefónu vďaka integrovanej SIM karte, pričom táto služba je počas prvých troch rokov od zaevidovania vozidla bezplatná.

bmw1-m-sport-52g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri