Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Northern Forest Baja 2009: OffroadSport.cz smeruje na sever - rozhovor

Thursday, 26. 02. 2009 - 00:37, Michal Kostka   

Northern Forest Baja 2009: OffroadSport.cz smeruje na sever - rozhovorVaše Mitsubishi sa do Európy vrátilo v polovici februára. Kedy ste si ho vyzdvihli?

Strakar i rychlou asistenci MAN (jediný český kamion, který dokončil Dakar) i asistenční VOLVO jsme vyzvedli v Le Havre již 16.2. Takže předem avizované zpoždění se naštěstí nekonalo.

Na fotkách a aj podľa posúťažných vyjadrení sa vozidlo zdalo byť po dokončení Dakaru v dobrej kondícii. Boli potrebné nejaké výrazné opravy?

Ano, Mirek autu moc neublížil a tak nyní probíhají intenzivní ale běžné práce: samozřejmě kontrola motoru, převodovky, diferenciálů atd. Zajímavost: převodovka je zcela OK! (je to 2. převodovka, vyměněná v Argentině, kde ji mechanici měnili o den dříve, než bylo naplánováno).



Chystáte sa z horúcej Južnej Ameriky do chladného Ruska. Aké úpravy bolo potrebné spraviť na vozidle?

Hlavní úpravou speciálně pro tento závod v extremních podmínkách je instalace přídavného topení.

Podľa štartovej listiny na sedadlo spolujazdca usadne Láďa Nemajer. Prečo tá zmena?

Tomáš Ouředníček je bohužel velmi zaneprázdněn a nemůže proto do závodu nastoupit.



Trúfate si tento rok na víťazstvo? Nejaké skúsenosti z minulého roka už máte...

Samozřejmě nám zkušenosti mohou pomoci, jízda na speciálních pneu s hřeby atd. se nikde jinde natrénovat nedá. Konkurence se dá očekávat veliká. Samozřejmě se budeme snažit!

Bude zaujímavé sledovať dvojnásobného víťaza Berkuta na Pajere Evo. Od začiatku bolo toto vozidlo vyvíjané ako púštny špeciál. Myslíte, že je to vhodné vozidlo do snehu?

Pokud nebudou extrémní mrazy, není žádný důvod aby vůz nevydržel. V některých pasážích se sníh může chovat podobně jako písek, takže pokud pilot neudělá zásadní chybu, vůz by to měl vydržet.



Tento rok má Baja cup päť podnikov. Plánujete účasť na všetkých?

Ano, pokud nám to partneři umožní (finanční krize se projevuje i krácením výdajů na reklamu, ale na druhou stranu dakarský výsledek nám naštěstí velmi pomáhá...) chceme se zúčastnit celého seriálu.

V marci sú na programe ďalšie dva podniky. Italian Baja a v novom termíne aj UAE Desert Challenge. Predpokladám, že sa vyberiete do Talianska, neláka vás však štart v Emirátoch? Predsa len, pri neúčasti továrenských tímov je tu šanca na solídne umiestnenie v Svetovom pohári...

Na desert Challenge jsme pořadateli velmi vřele zváni a snaží se nám pomoci nalézt řešení (dokonce byl pořadatel ochoten akceptovat naši neúčast na prologu !!! - prolog je v neděli, kdy se ještě jede Italian Baja!) Stále ještě řešíme, zda to přece jen nestihneme a pojedeme oba dva závody...



Máte v pláne absolvovať kompletný český šampionát?

Určitě ano.

Uvidíme tento rok na trati aj Zdeňka Pořízka s BMW? Je škoda, že mu minuloročná sezóna vôbec nevyšla.

Zdeňkovo BMW je již téměř celé po opravě (část oprav se musela odehrát i v Německu), takže doufáme, že nastoupí již na Italian Baja.

Držím vám palce, nech sa vám nielen v Rusku darí rovnako dobre ako na Dakare či v Saudskej Arábii. Alebo ešte lepšie :-)

Moc díky
Tomáš


Foto: www.offroadsport.cz





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri