Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Nissan Leaf predávajú už aj v Európe

Friday, 31. 12. 2010 - 23:25, Ivan Václavík   

Nissan Leaf predávajú už aj v Európe

V Japonsku vyrábaný Nissan Leaf sa dostal najskôr k zákazníkom v krajine pôvodu a v USA, na rok 2013 je naplánované spustenie výroby v britskom Sunderlande. V závere roka 2010 sa však prvé exempláre automobilu, ktorý získal v Európe titul Auto roka 2011, dostali aj na starý kontinent.

nissan-leaf40753g.jpg

Prvým európskym zákazníkom, ktorý prevzal deväť týchto elektromobilov, sa stalo portugalské konzorcium pre elektrickú mobilitu MOBI.E. Súčasne požičali jedno takéto vozidlo na skúšobné účely portugalskej vláde. V jej mene ho oficiálne prevzal premiér José Sócrates.

nissan-leaf40752g.jpg

Portugalsko je prvou európskou krajinou, ktorá v novembri 2008 nadviazala priame partnerstvo s alianciou Renault-Nissan v oblasti elektromobilov a pri tej príležitosti sa zaviazala k výstavbe rozsiahlej dobíjacej infraštruktúry a k podpore výhod mobility s nulovými emisiami. Konzorcium MOBI.E v krajine vybudovalo celkovo už 25 dobíjacích miest. Ďalších 1300 bežných nabíjačiek a 50 rýchlonabíjačiek nainštalujú do júna 2011.

nissan-leaf41154g.jpg

V Európe budú ďalšie individuálne dodávky nasledovať v prvom štvrťroku 2011, a to (okrem Portugalska) aj do Írska, Veľkej Británie a Holandska.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri