Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nico: Lewis bol dnes lepší

Saturday, 26. 11. 2016 - 21:12, Ľuboš Kašický   

Nico: Lewis bol dnes lepší

Hamilton zaknihoval 61 pole a už iba štyri mu chýbajú do vyrovnania niekdajšieho rekordu jeho idolu Ayrtona Sennu.

Nič nové pod perzským slnkom. Mercedesy dominovali aj v poslednej kvalifikácii sezóny a zajtra vyštartujú z prvého radu. Hamilton len potvrdil, že záver sezóny jazdí v mimoriadnej pohode a takmer atakoval rekordné pole position Vettela z roku 2011 a zaostal ze Nemcovým časom len približne tri desatiny. Rovnaký rozdiel ho delil aj od druhého Rosberga, ktorý sa pokúšal zopakovať svoje pole z posledných dvoch rokov, no neúspešne. „Prišiel som sem, aby som zvíťazil a štartoval z prvého miesta. Dnes sa to žiaľ nepodarilo. Lewis bol lepši. Zajtra mám ďalší pokus," ostáva nabudený Nico Rosberg, ktorému síce zajtra stačí dôjsť na treťom mieste aj v prípade, že Hamilton vyhrá, no najlepšia obrana je útok.

q-merc-3.jpg

Zvyšok poľa sa popasoval iba o tretie miesto, keď nakoniec úspešnejší bol Ricciardo na redbulle. „Mali sme na tretie miesto, ale v závere som spravil chybu," priznal Kimi Räikkonen (Ferrari). Tesne za ním skončil jeho kolega Vettela a druhý redbull s Verstappenom bude zajtra štartovať až ako šiesty. „Mali sme rýchlosť, ale nedokázal som to využiť," hneval sa na seba mladý Verstappen.

q-rb-max.jpg

Pekné deviate miesto na štarte vyjazdil Alonso na mclarene, ktoré dvanástym miestom potvrdil lúčiaci sa Button. Na kľukatej trati v Abu Dhabi má teba McLaren slušné ambície a fanúšikov by určiete potešilo, keby ich premenili na pekné body.

q-mcl-alon.jpg

Štvrté miesto v poradí potvrdili piloti tímu ForceIndia a až s odstupom za nimi sú piloti tímu Williams. Dôležitá informácia je, že všetci pretekári dnes jazdili na ultramäkkej zmesi a na tej budú zajtra štartovať aj do pretekov. Ukázalo sa však, že jej životnosť je slabá a uvidíme asi veľmi skoro prezúvanie. Akú stratégiu zvolia potom?

q-results-3.jpg

Kto sa to chce dozvedieť, ten si určite nenechá utiecť priamy prenos z budapeštianskeho štúdia televízie Sport2, ktoré vysiela pre slovenských divákov už od 12.30 CET. Preteky štartujú o 14.00 nášho času. Nového majstra sveta by sme mali poznať niekedy okolo pol štvrtej.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri