Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Neuville bude o titul proti jazdcom Škody bojovať sám

Wednesday, 02. 11. 2011 - 12:19, Katarína Ďurecová   

Neuville bude o titul proti jazdcom Škody bojovať sám

Tím Peugeot učinil pred posledným kolom tohtoročnej sezóny IRC zaujímavé rozhodnutie. Na Cyprus totiž posiela len Thierryho Neuvilla a to i napriek tomu, že na titul mal šancu i Bryan Bouffier. Neuville teda bude musieť oproti armáde jazdcov Škody, z ktorej ešte štyria jazdci (Kopecký, Hänninen, Loix a Mikkelsen) sú v hre o titul, bojovať sám.

Fréderic Bertrand z Peugeot Sportu sa ohľadne tejto skutočnosti vyjadril nasledovne: „Sme zvyknutí, že na rýchlostných skúškach vídame aspoň štyri 207 S2000, ktoré štartujú pod hlavičkou francúzskeho, britského, portugalského a belgického Peugeotu. Na finále tohto ročníku IRC uvidíme ale len ten posledný. Bryan Bouffier mal stále síce šancu na titul, ale na to by potreboval láskavosť od nášho najlepšie umiestneného jazdca v celkovom hodnotení. Radi by sme spravili viac, ale rozhodli sme sa pre oddôvodené rozhodnutie a poslať tam iba jedno auto. Prajeme Thierrymu a Nicolasovi veľa šťastia. Ich misia nebude ľahká, ale je to všetko len na nich."

Jozef Pisch;1t1u8580-2.jpg

Thierry Neuville na Cypre minulý rok neštartoval a rally tak bude preňho úplne nová. Problém taktiež môže byť, že nemá až také veľké skúsenosti so šotolinovým povrchom: „Keď sa pozrieme na moje skúsenosti na šotoline, tak je jasné, že favoritom nebudem, ale to nevidím ako problém. Pokúsim sa zžiť s rýchlostnými skúškami a postupne zrýchľovať. Výsledok nie je tak úplne v mojich rukách a očakávam, že to bude ťažká rally s množstvom incidentov. Ja sa pokúsim zostať na trati a pokiaľ sa mi to podarí, tak potom by mohol byť zisk titulu možný."

Neuville sa momentálne nachádza na treťom mieste v celkovom hodnotení IRC, keď na lídra Jana Kopeckého stráca 16 bodov. Viac o matematických prepočtoch ohľadne titul nájdete v tomto článku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri