Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Nekončiace sa stúpanie Igora Drotára

Wednesday, 18. 09. 2013 - 11:15, Martin Trenkler   

Nekončiace sa stúpanie Igora Drotára

Prešovský pretekár Igor Drotár zakončil bohatú sezónu rally aj kopcov pretekmi do vrchu na Ostrej Lúke. Vyhral v absolútnom poradí všetkých jázd. Skvelý koniec napínavého roka.

Koniec ako koniec - Igor totiž nemieni poľaviť ani teraz, v pláne má ešte niekoľko podujatí... Vráťme sa však na Ostrú Lúku - dejisko posledných pretekov do vrchu Majstrovstiev Slovenska (PAV). Igor si sériou výborných výsledkov zabezpečil neohroziteľnú druhú pozíciu v absolútnom hodnotení, ako aj prvú vo svojich triedach. Na kopci pri Zvolene si mohol absolútne druhé miesto ešte teoreticky vylepšiť, ak by vyhral oba dni a Jaro Krajči by nebodoval. „Potešil som sa, že Jaro prišiel obhájiť svoj boj o titul," povedal Igor a dodal: „V podstate sme sa na Ostrú Lúku vybrali s tým, že by sa v konečnom zúčtovaní nemalo veľa zmeniť."

Tibor Szabosi;co8c4913autosportfoto.jpg

V sobotu sa Ostrá Lúka zahalila do šera a dažďa. „Daždivé počasie mi veľmi vyhovovalo. Mechanici vymysleli pre auto nový ovládací program. V prvom tréningu mi však vôbec nefungovalo radenie - musel som ísť manuálne. Potom chlapci opäť niečo skúsili, no nič sa nezmenilo. Rovnako aj v prvej ostrej jazde. Napriek problémom som zajazdil dobrý čas. V druhej ostrej jazde som sa rozhodol radiť už len manuálne. Podarilo sa mi získať absolútne víťazstvo dňa. Krajčimu stačilo dôjsť po titul na druhom mieste. Išiel síce naplno, no asi nevybral najlepšiu sadu gúm," skonštatoval Igor po prvom súťažnom dni a dodal: „Po prvom dni sme ja aj Jaro Krajči zvíťazili svoje triedy a ja som dosiahol absolútne druhé miesto, hneď za ním."

Tibor Szabosi;gh7p3409autosportfoto.jpg

V nedeľu ich privítal krásny slnečný deň a na kopec prišli povzbudzovať aj slovenskí a zahraniční fanúšikovia. Ako to vyzeralo v kokpite 600-koňovej Škody Fabia? Igor Drotár: „Každý tréning sme niečo skúšali. V prvej ostrej jazde auto konečne začalo poriadne radiť. Dali sme celkom dobrý čas a rovnako aj v druhej jazde. Aj keď sme niečo stratili chybou v radení šiesteho stupňa. Auto má silný potenciál, no postihujú ho detské choroby, keďže počas roka netestujeme - všetko skúšame priamo na pretekoch," dodal.

Koniec dobrý, všetko dobré. Nadľahčene povedané - Igorova kopcová Fabia má necelý rok, rastú jej len prvé zúbky, no už ich drzo cerí na skúsenú, potetovanú konkurenciu s cigaretou v ústach a frajerským úškrnom...

Tibor Szabosi;gh7p3930autosportfoto.jpg

„Veľmi sa teším, je to prekrásny výsledok. Ďakujem všetkým, kto mi pomohli. S plným kufrom trofejí po dvoch víťazstvách som spokojne odcestoval domov," povedal Igor. Ako vidí budúci rok? „Uvidíme, čo bude. Budeme sa snažiť, aj keď sú formuly mimo dosah všetkých. Nechajme sa prekvapiť," povedal na záver legendárny prešovský pretekár.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;gh7p5293autosportfoto.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri