Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Tríbeč: Návrat po dvoch desaťročiach

Monday, 14. 03. 2011 - 15:45, Daniel Mandzi   

Rally Tríbeč: Návrat po dvoch desaťročiach

Zloženie tohtoročného kalendára Mistrovstiev Slovenskej republiky v rally prinieslo dobrú správu pre automobilových nadšencov zo západu Slovenska. Po dlhých 24 rokoch sa do okolia Topoľčian, Partizánského a Bánoviec nad Bebravou vracia automobilová súťaž, ktorá bude naväzovať na slavnú tradíciu motoristických akcií v tomto regióne. Obnovená Rally Tríbeč sa uskutoční v termíne 20. - 21. mája 2011 ako súčasť Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally, a okrem toho na svojom štarte privíta aj účastníkov Slovenského rally pohára, určeného predovšetkým pre začínajúce posádky.

Peter Vranský;ii-rally-lubenik-120.jpg

História Rally Tríbeč se začala písať v roku 1976, za čias bývalej Československej republiky. Mesto Topoľčany vďaka tomu nebolo známe len svojím pivovarom, ale medzi fanúšikmi motoristického športu si získalo popularitu aj automobilovou súťažou, ktorá sa čoskoro zaradila medzi najťažšie preteky v Československu. Dôkazom toho je fakt, že v 80. rokoch minulého storočia s tríbečskou súťažou spojil trate a názov jeden z najslávnejších stredoeurópskych automobilových podnikov - zlínska Barum rally. V posledných rokoch môžeme na slávu, ktorou bola Rally Tríbeč opradená, bohužiaľ už len spomínať. Práve preto sa topoľčianský organizátor M.R.T. Slovakia rozhodol ustanoviť organizačný tím, ktorý má za cieľ na úspešnú éru tríbečskej súťaže nadviazať.

Jozef Pisch;1t1u7941-2.jpg

Topoľčanskí nadšenci nemajú s organizáciou automobilovej súťaže doposiaľ žiadne skúsenosti, a tak sa pri príprave rozhodli osloviť k spolupráci skúsených usporiadateľov zo spriatelených rally klubov. V prípravnom štábe topoľčianskej súťaže majú svojich zástupcov aj organizátori z Košíc a Vyškova, ktorých spoločnou úlohou je dostať Rally Tríbeč medzi najlepšie súťaže slovenského rally šampionátu. V ceste za splnením tohto cieľa usporiadateľom príkladne pomáha mesto Topoľčany na čele s primátorom Ing. Petrom Balážom, ktorý nad Rally Tríbeč 2011 osobne prevzal záštitu.

Vladislav Maschl;img-3735.jpg

Rally Tríbeč je pripravovaná ako klasická jednodňová súťaž s celkovou dĺžkou rýchlostných skúšok približne 100 kilometrov. Ako je na slovenské pomery bežné, trať by sa mala skladať z troch úsekov, ktoré sa pôjdu trikrát. Na bližšie informácie o jednotlivých úsekoch je ešte skoro, zatiaľ stačí naznačiť, že si na svoje prídu súťažné posádky aj diváci. Súťažiaci sa môžu tešiť na zaujímavé úseky vedúce po úzkych aj širších cestách, pre fanúšikov bude pripravený atraktívny mestský okruh priamo v centre Topoľčian.

Peter Vranský;szilveszter-rally-269-1.jpg

Bližšie informácie o súťaži budú v horizonte niekoľkých týždňov dostupné na oficiálnych internetových stránkach www.rallytribec.sk. Už teraz je v prevádzke prezentácia na facebooku, kde záujemcovia môžu nájsť aj odkazy na zaujímavé materiály z histórie Rally Tríbeč.

Tibor Szabosi;co8c6322.jpg



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri