Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Na Ústeckej 21-ke zabojuje Mičko o ďalšie body

Tuesday, 21. 08. 2018 - 18:58, Ľuboš Kašický   

Na Ústeckej 21-ke zabojuje Mičko o ďalšie body

Slovenská sezóna pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) sa pomaly blíži do svojho finále. Pred nami sú posledné dve podujatia. Tým prvým je už tento víkend „Ústecká 21".



Po pretekoch na Jankovom Vŕšku sa to pred záverom sezóny v skupine N pekne zdramatizovalo. O titule je už síce dávno rozhodnuté, keď Peter Jureňa má už nedostižný náskok, no o titul vicemajstra sa usiluje hneď kvarteto pretekárov. A medzi nimi je aj Dubničan Branislav Mičko z tímu Lama Racing, ktorý štartuje na Mitsubishi Lancer Evo IX. „Všetko je otvorené. Momentálne je síce na druhom mieste Tomáš Konečný, no bodové rozdiely sú minimálne a určite to bude napínavé až do posledného kilometra," zastrája sa Braňo Mičko.

Tibor Szabosi;c30i8112-29.jpg

Ústecká 21-ka sa do kalendára slovenského „majstráku" vracia po dlhšom čase a podobne, ako Vlado Vlha, či Tomáš Konečný, ani Braňo Mičko s touto traťou skúsenosti ešte nemá. Mierna výhoda bude teda na strane skúsenejšieho Petra Ambrúza. „Priznám sa, že o tejto trati neviem vôbec nič. Počul som iba od Petra Jureňu, že je to pekná technická trať a že sa mám na čo tešiť. Tak uvidíme," hovorí Braňo Mičko. „Je to niekde na pomedzí Moravy a Čiech. Ešte som tam nikdy nebol. Odchádzam teda už vo štvrtok, aby som mal dostatok času pokojne sa zoznámiť s traťou a pripraviť sa na štart. Teraz v závere už ide o každý bod," neskrýva bojový zápal Dubničan.

Tibor Szabosi;c30i6981-12.jpg

Preteky v Ústí nad Orlicí sa konajú ako spoločný podnik Majstrovstiev Slovenska a Majstrovstiev Českej Republiky v pretekoch automobilov do vrchu. Jazdí sa na dva samostatné súťažné dni, keď v sobotu ráno začína víkend tréningovými jazdami a popoludní sú na programe dve ostré súťažné jazdy (o 13:20 hod. a o 15:20 hod.). V nedeľu ráno je na programe už iba jedna tréningová jazda a súťažné jazdy sa jazdia už o 12:00 hod. a o 14:00 hodine. Ako sa to skončí sa dozvieme niekedy okolo pätnástej hodiny popoludní.

Ľuboš Kašický

lama-racing-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri