Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na Monze bude štartovať aj Valentino Rossi

Friday, 07. 12. 2018 - 07:12, Ľuboš Kašický   

Na Monze bude štartovať aj Valentino Rossi

Zatiaľ, čo naši sa vybrali do Slušovíc na mikulášsku exhibíciu, tak na Monze si dali zraz veľké mená rely športu. Jazdí sa tento víkend a chýbať nebudú ani ďalšie slávne hviezdy.

 

Už 40.ročník Monza Rally Show sa jazdí od roku 1978 a je teda starším podnikom, ako Race of Champions. Na slávny okruh na predmestí Milána sa každoročne schádzajú veľké mená svetového autošportu, aby zabávali seba aj divákov. Jednoznačne najväčšou hviezdou je domáci Valentino Rossi, ktorý exhibíciu na slávnom okruhu vyhral už šesťkrát! Zaujímavé je, že vždy na vozidle Ford. Dvakrát na Ford Focus WRC a štyrikrát s Ford Fiestou RS WRC. Samozrejme, že legendárny „dvojkolesový doktor“ nebude chýbať ani v tomto ročníku. Mimochodom medzi víťazmi je aj Robert Kubica (2014), či Seb Loeb (2011).

milano-monza2.jpg

Akcia je trojdňová a trvá od piatku do nedele. Dnes sa na Monze popoludní uskutoční tlačovka a na námestí Piazza del Duomo v Miláne budú počas celého víkendu vystavené špičkové „beštie“ továrenských tímov, ktoré štartovali v Majstrovstvách sveta 2018. Jedinečná príležitosť pre fanúšikov na „spoločnú fotku“. „Je to špeciálna príležitosť prezentovať WRC a nemôžeme tu chýbať,“ povedal výkonný šéf WRC, Oliver Ciesla.

Štart súťaže je v piatok podvečer na dvoch meraných úsekoch. Počas celého víkendu sa jazdí deväť meraných úsekov na okruhu a v jeho blízkom okolí. Spolu súťaž meria 145 ostrých kilometrov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri