Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Motoristický festival Slovakia Ringu pokračuje Veľkou cenou

Wednesday, 21. 08. 2013 - 09:30, Martin Trenkler   

Motoristický festival Slovakia Ringu pokračuje Veľkou cenou

Najtradičnejšie a zároveň najväčšie národné preteky na okruhu - to je Veľká cena Slovenskej republiky - preteky cestných automobilov na okruhu. Už tento víkend - 24.-25. augusta ju po štvrtýkrát privíta trať Slovakia Ringu.

Augustové podujatie zažije domáce publikum len týždeň po premiére seriálu FIA GT Series na našom okruhu. Právom tak môže Slovakia Ring pridať festivalovému obdobiu aj jeden veľký, motoristický.

Tibor Szabosi;67c4130-2.jpg

Zíde sa tu nielen slovenská, ale aj česká, poľská a maďarská okruhová špička. V rámci Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov na okruhu to bude piate zo šiestich tohtoročných podujatí, keď doterajšie kolá odjazdili na okruhoch Hungaroring (HUN), Red Bull Ring (AUT), Poznaň (POL) a Most (CZE).

Vozidlá rôznych objemových a výkonnostných tried sa tiež pobijú o pohár ESET V4 Cup, ktorý odmeňuje prvých troch v jednotlivých triedach finančnými cenami. Okrem krásnych a rýchlych vozidiel Porsche, Ferrari, BMW a ďalších sa v Divízii 2 a 3 ukážu aj formuly. Tie sa tu dokonca zídu v rekordnom počte 24 monopostov.

Víkend je rozdelený do voľných tréningov, kvalifikácií, dvojici šprintových pretekov a jedných vytrvalostných v Divízii 4, ktorá je akousi nosnou kategóriou celého okruhového šampionátu. Vždy napínavé, dvojhodinové vytrvalostné preteky, spojené s výmenou jazdcov, patria medzi najzaujímavejšie momenty celého víkendu. Ich štart je naplánovaný na sobotu o 17:20.

Tibor Szabosi;co8c3641-8.jpg

V najsilnejšej Divízii 4 s objemom motorov nad 2000 cm3 vedie mnohonásobný majster Slovenska Miro Konôpka s tímom ARC Bratislava so silným americkým superšportom Saleen S7-R. Druhé miesto priebežne patrí Poliakovi Piotrovi Krawczykovi z tímu Premium Motorsport Poland na vozidle Mercedes SLS GT3. Do súbojov sa okrem iných určite zapojí aj tretí muž šampionátu - Patrik Tkáč s tímom Dino&Co Racing Team a vozidlom Ferrari 458 Italia.

Rovnaké mená určite uvidíme aj v náročných bojoch vo vytrvalostných pretekoch. Netreba zabúdať na vedúceho muža vo vytrvalosti Andreja Studeniča, alebo aj na veterána Ruda Machánka a jeho Porsche 997 GT3 RSR. Možno však na trať vytiahne aj nový prírastok v garáži, špičkový Mercedes SLS GT3. Len týždeň po svojom veľkom MATADOR GT RACING WEEKEND-e uvidíme hviezdneho Štefana Rosinu za volantom Lamborghini Gallardo GT3 aj na Veľkej cene Slovenskej republiky.

Tibor Szabosi;co8c3757-2.jpg

Súčasťou bohatého víkendového programu sú aj preteky Suzuki Swift Cup a GT3 Cup Challenge Central Europe.

Za vstupné 5 eur sa okrem sedadlových tribún dostanete aj do zákulisia podujatia. Veľký motoristický festival na Slovakia Ringu si jednoducho netreba nechať ujsť. Príďte povzbudiť najlepších slovenských, českých, poľských a maďarských pretekárov na tradičnú Veľkú cenu Slovenskej republiky - preteky cestných automobilov na okruhu, 24.-25. augusta, len jeden týždeň po pretekoch FIA GT Series.

Tibor Szabosi;co8c3282-7.jpg

Tibor Szabosi;co8c3586-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri