Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

12h Sepang 2013 opäť so slovenskou účasťou

Thursday, 22. 08. 2013 - 16:06, Martin Trenkler   

12h Sepang 2013 opäť so slovenskou účasťou

Na malajzijskom medzinárodnom okruhu Sepang, ktorý každoročne víta preteky Formuly 1 aj Moto GP sa uskutočnia na konci augusta najvýznamnejšie vytrvalostné preteky v juhovýchodnej Ázii a Tichomorí. 14. ročník pretekov Millenium Merdeka Endurance pritiahol na štartový rošt množstvo známych mien.

Nemecký veterán Bernd Schneider bude chcieť predĺžiť svoju tohtoročnú šnúru víťazstiev - kde sa totiž objavil v Mercedese SLS AMG GT3, tam zvíťazil (24h Spa, 24h Nürburgring, 24h Dubaj, 12h Bathurst). Okrem neho bude na Sepangu štartovať napríklad aj továrenský jazdec Lamborghini Holanďan Peter Kox, ktorého sme videli minulý víkend na Slovakia Ringu v pretekoch FIA GT Series.

arc-mmerace-3re.jpg

Chýbať nebude ani rýchly Nemec Thomas Jäger, bývalý jazdec F1 Mika Salo z Fínska, či továrenský pilot Ferrari Michele Rugolo z Talianska. Najväčšou hviezdou zrejme bude bývalý jazdec F1 Mika Salo z Fínska, ktorý naposledy štartoval aj na 24-hodinovke v Spa-Francorchamps a do Malajzie príde s továrenským tímom Ferrari AF Corse.

Na ďaleký východ sa po štvrtý raz vyberie aj slovenský pretekársky tím ARC Bratislava. Náš vytrvalostný okruhový šampión Miro Konôpka tu štartoval už trikrát a v roku 2008 skončil na peknom 6. mieste.

arc-mmerace-re.jpg

Konôpka sa na štart postaví so svojím Porsche 997 GT3 Cup. V náročných pretekoch, kde tropické teploty ešte umocňuje vysoká vlhkosť vzduchu, sa bude za jeho volantom striedať s Austrálčanom Danielom Bilskim a Nemcom Christianom Kranenbergom.

14. ročník Millenium Merdeka Endurance 12h Sepang 2013 sa začne 29. augusta a vyvrcholí 1. septembra. Po prvý raz sa bude štartovať o polnoci a cieľ je na poludnie.

mmer2013logo.png



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri