Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Monzu ovládli Mercedesy

Friday, 02. 09. 2016 - 18:36, Ľuboš Kašický   

Monzu ovládli Mercedesy

V piatkových voľných tréningoch na nedeľňajšiu veľkú cenu Talianska sa nikto nedokázal rovnať časom Lewisa Hamiltona a Nica Rosberga.

Dopoludnia zajazdil najlepší čas Nico Rosberg, ktorý sa však popoludní už nedokázal zlepšiť a zaostal za Hamiltonom o takmer dve desatiny sekundy. „Počas prvého tréningu som mal z auta výborný pocit, no čaká nás veľa práce, lebo v druhom tréningu som ten pocit stratil," priznal Rosberg. „Potrebujeme rozanalyzovať všetky tri zmesi pneumatík, aby sme ich lepšie pochopili."

Martin Trenkler;s0i6352.jpg

To Angličan bol oveľa spokojnejší. „Bol to naozaj dobrý deň," nepopieral Hamilton. „Monza je úžasná trať a fanúšikovia vám to dajú najavo. Urobili sme pokrok v nastavení a pri simulácii dlhého stintu auto ukázalo rýchlosť." Podľa Lewisovych slov nás tak čaká napínavá preťahovaná o tisíciny sekundy medzi oboma pilotmi Mercedesu v zajtrajšej kvalifikácii.

Martin Trenkler;s0i5474.jpg

Za oboma mercedesmi sa zoradili svorne dve ferrari a dva redbully. Najbližšie k času Lewisa Hamiltona bol zo zvyšku sveta Vettel, no jeho ferrari zaostalo o takmer pol sekundy! „Piatok nie je dôležitý," zahováral Sebastian Vettel. "Ukázali sme rýchlosť. Celkovo mám z auta dobrý pocit, no stále sa ešte potrebujeme zlepšiť. Tento pocit musím mať v každej zákrut, ako aj celkovo. Prvé dojmy sú však pozitívne." Nemec svojimi slovami dáva nádeje domácim tifosi, no kto vie, či ich bude schopný naplniť.

Martin Trenkler;s0i5818.jpg

V RedBulle sú realisti. „Sme tam, kde sme viac menej očakávali, že budeme," priznal Ricciardo. Verstappen dnes zajazdil piaty a Ricciardo šiesty najrýchlejší čas. Pravdou však je, že časy oboch boli na hranici celej sekundy za najlepším mercedesom. Nuž to na Monze môže byť problém. Ibaže by dnes zďaleka neukázali, čo ich býčkovia dokážu.

Zajtra po kvalifikácii, ktorá štartuje o 14.00 budeme mať jasno, kto je aký rýchly.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri