Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mladý Schumacher bude jazdiť v tíme Alfa Romeo

Tuesday, 26. 03. 2019 - 13:09, Ľuboš Kašický   

Mladý Schumacher bude jazdiť v tíme Alfa Romeo

Už včera sa začali chýriť nepotvrdené správy, že mladý Schumacher bude testovať F1 a dnes tím Alfa Romeo oficiálne potvrdil testy v Bahrajne pre Schumachera a Ilottu v Barcelone.

 

To, že sa z tímu Sauber stala maranellská juniorka, sme si už isto všetci všimli. Napokon, veď tím vo Švajčiarsku sa už oficiálne vola Alfa Romeo a z Ferrari priamo prišli „červení“ piloti Räikkonen a Giovinazzi. Teraz Hinwil znova verejne deklaruje spoluprácu s Ferrari Driver Academy (FDA) a jej súčasťou je aj možnosť poskytnúť mladým „červeňákom“ otestovať si monopost F1 s motorom Ferrari ešte skôr, než povýšia na testy priamo v Scuderii.

mic2.jpg

Mladý Mick Schumacher je v hľadáčiku tímu Ferrari a od tejto sezóny funguje aj ako člen FDA. V Bahrajne štartuje sezónu F2 a to je príležitosť poskytnúť mladému Schumacherovi šancu otestovať zároveň aj aktuálny monopost C38 tímu Alfa Romeo.

„S potešením oznamujeme, že Mick Schumacher a Callum Ilott dostanú možnosť nováčikovského testu v našom tíme. Pomáhať pri výchove mladých talentov je súčasťou nášho poslania. Mick aj Callum sú výborným príkladom toho, ako môžu skúsení piloti urobiť dôležitý krok v ich kariére a posunúť sa ďalej,“ prehlasuje šéf tímu, Frederic Vasseur.

„Je to viac, ako vzrušujúce a rád by som preto tímu Alfa Romeo poďakoval za príležitosť,“ vie, čo sa patrí aj Mick Schumacher. „Som presvedčený, že to bude úžasná skúsenosť. Zároveň sa však snažím sústrediť svoje myšlienky na môj debut vo formule dva, aby som dokázal podať čo najlepší výkon.“



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri