Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Leclerc na ferrari vyhral kvalifikáciu v Bahrajne!

Saturday, 30. 03. 2019 - 17:19, Ľuboš Kašický   

Leclerc na ferrari vyhral kvalifikáciu v Bahrajne!

Krátko potom, ako debutant Mick Schumacher v pretekoch F2 vyjazdil body za ôsme miesto, tak Leclerc porazil v kvalifikácii Vettela aj Hamiltona a potvrdil nástup novej generácie!!!!

 

Ešte to bude v tejto sezóne zaujímavé. Scuderia Ferrari ešte pred sezónou oznámila, že priority sú jasné a číslom jedna je Sebastian Vettel, ktorý pôjde na titul a mladý Charles Leclerc ho bude podporovať. Už druhá kvalifikáci sezóny v Bahrajne však ukázala, že nováčik má poriadne dlhé „parôžky“ a porazil nielen Vettela, ale aj obidva mercedesy s Hamiltonom a Bottasom o približne tri desatiny sekundy!!!! Bravo!

fe05-23.jpg

Monačan vo farbách Ferrari sa stal druhým najmladším polemanom (o tri mesiace starším, ako rekordér Vettel). Dnes má Leclerc 21 rokov, päť mesiacov a 15 dní! V historických tabuľkách je 99-tym polemanom 999-dielnej histórie F1!!!

fe01-56.jpg

„Som mimoriadne šťastný,“ usmieval sa „budúci Senna“ od ucha k uchu. „Seb je úžasný pilot, no dnes som dokázal vyhrať pole pred ním.“ Čo už na to mohol povedať zaskočený Nemec Vettel? „Asi som bol trochu rozhodený v druhom sektore, no Charles dnes urobil skvelú prácu a pole si zaslúži,“ skonštatoval Sebastian Vettel.

fia01.jpg

A čo Mercedes? „Charlie dnes predviedol skvelú prácu,“ pridal sa aj Hamilton. „Dnešok je pre F1 veľmi dôležitý deň. Začína sa súboj s Ferrari.“ Po dominancii v neštandardnej Austrálii sa teraz karta obracia. Začína sa nový boj, alebo je to začiatok novej éry?

res-q3-17.jpg

fe04-30.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri