Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Mitsubishi odhaľuje plány na Dakar 2009

Sunday, 20. 07. 2008 - 22:15, Michal Kostka   

Mitsubishi odhaľuje plány na Dakar 2009Mitsubishi Motors Corporation vyvinulo nové súťažné vozidlo nazvané Racing Lancer. Jeho cieľom bude víťazstvo na Dakare 2009, v novom prostredí Južnej Ameriky. Pre Mitsubishi nie je Dakar len marketingovým prostriedkom propagácie modelu Pajero, ale aj jedinečným testom pohonného ústojenstva a systému pohonu všetkých kolies. V súvislosti s rozhodnutím spoločnosti sústrediť sa na vývoj nového dieselového motoru v oblasti cross country rally, je len logické, že Lancer, komerčne aj celosvetovo významný model poháňaný zážihovým motorom, prevezme súťažné žezlo po Pajere. Poznatky získané dlhoročným pôsobením v cross country budú použité pri ďalšom vývoji nového, ekologicky čistého dieselového motoru, ktorý bude poháňať vozidlá novej generácie. Rovnako bude do sériovej produkcie zaradaná aj optimalizovaná technológia pohonu všetkých štyroch kolies.

Nová politika Mitsubishi Motors vyjadrená sloganom „Drive@earth“, reprezentuje angažovanosť spoločnosti v celosvetovom programe zodpovednosti k životnému prostrediu. Tím Repsol Mitsubishi Ralliart zohráva svoju dôležitú rolu ako neoddeliteľná súčasť výskumného a vývojového programu.



Racing Lancer, ako vozidlo triedy Super Production, bolo vyvinuté v súlade s predpismi FIA pre skupinu T1 (modifikované vozidlá). Spĺňa tiež predpisy, ktoré vstúpia do platnosti v roku 2010. Nové vozidlo profituje z poznatkov, ktoré Mitsubishi získalo počas svojho 25-ročného pôsobenia na Dakare. Od svojho debutu v roku 1983 získalo Pajero celkom 12 titulov v najnáročnejšej rally sveta. MRX09 má nový trubkový rám, ktorého podoba je výsledkom analýz s cieľom optimalizovať jeho tvar a rozmery. O pohon sa postará trojlitrový prepĺňaný naftový motor, ktorý je v súčasnosti podrobovaný ostrým testom v rámci súťaží Dakar series a Svetového pohára FIA. Jeho výkon je na všetky štyri kolesá prenášaný prostredníctvom päťstupňovej manuálnej prevodovky, hmotnosť vozidla je 1900 kg. Karoséria vyrobená z uhlíkových vlákien, evokuje nový model Lancer Sportback, ktorý sa na európskom trhu predstaví toto leto.

Zdroj a foto: Mitsubishi Motors





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri