Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka obhájil stredoeurópsky titul!

Tuesday, 06. 10. 2009 - 00:00, Radovan Szabosi   

Miro Konôpka obhájil stredoeurópsky titul!Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka s tímom ARC Bratislava obhájil titul Majstra Strednej Európy v pretekoch automobilov na okruhu! V dvojpretekoch FIA CEZ Trophy na rakúskom okruhu Salzburgring skončil počas tohto víkendu v oboch súťažných jazdách zhodne na 2. mieste, čo mu stačilo na zisk ceneného triumfu a po roku sa opäť môže radovať zo zisku Trofeje Zóny Strednej Európy(FIA CEZ Trophy).



„Mojimi najväčšími súpermi v tomto roku boli Poliaci Max Stanćo na Ferrari 430 GT a Robert Lukas na Porsche 997. S Maxom som odjazdil veľa pretekov, ale nikdy som ho ešte nevidel jazdiť tak neférovo. Čas na kolo som mal o 2 sekundy rýchlejší ako on, ale na rovinkách mi utekal na motor. Pri pokusoch o predbiehanie ma 3x vytlačil mimo trať a Salzburgring nedáva veľa možností na predbiehanie. Max doniesol do Rakúska úplne nový motor a potreboval vyhrať a ja aby som nedokončil aspoň jednu jazdu. Preto tie tvrdé súboje a neférové manévrovanie.



Z toho pohľadu bolo pre mňa lepšie dojazdiť, ako si nechať rozbiť auto. V druhých pretekoch som viedol, ale komisári mi udelili také rozporuplné „drive through“, teda trest prejazdu boxovou uličkou. Dokázal som sa však prepracovať cez všetky štyri poľské Porsche za Stanća, ale na nejaký pokus o predbiehanie to už nevyšlo, rozdiel v cieli bol 0,2 sekundy. Body zo Salzburgringu mi zaistili nedostihnuteľný náskok, po roku mám opäť Trofej zo zóny, čo ma veľmi teší. Našťastie už ani nemusím cestovať na posledné preteky Zóny do Macedónska.“

Poradie FIA CEZ Trophy 2009 po 14 z 15 pretekov:

  1. Miro Konôpka SVK Saleen S7 ARC Bratislava 127,5 b

  2. Max Stanćo POL Ferrari 430 GT3 Fuchs Star-Moto Rc 97 b

  3. Robert Lukas POL Porsche 997GT3 Lukas Motorsport 85 b







Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri