Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Miňo Slamčík s Dušanom Kekeňákom brali v Dobšinej druhé miesto v SRP

Thursday, 21. 09. 2023 - 09:54, Miroslav Majláth   

Miňo Slamčík s Dušanom Kekeňákom brali v Dobšinej druhé miesto v SRP

Miňo Slamčík sa so svojou Hondou Civic FN2 divákom od Rallye Tatry neukázal. Teraz, v Dobšinej prišiel s novým spolujazdcom, ale aj poriadne nastaveným autom. A výsledok sa hneď dostavil.

 

Tibor Szabosi

Posledné dva týždne pre štartom Rallye Dobšiná 2023 mal Miňo Slamčík plné ruky roboty okolo jeho pretekárskej Hondy. Dôvod nebol ten, že by sa na všetko predtým vykašlal, ale dohodnutá spolupráca s prípravou techniky padla. A tak neostalo nič iné, iba vyhrnúť si rukávy a pripraviť auto na rally pekne sám.

Tibor Szabosi

„Veľká vďaka napríklad patrí Dušanovi Švecovi, že mi pomohol v dielni, ako aj bratrancovi Mathiasovi a samozrejme aj Petrovi Haluškovi, ktorý mi na samotnej súťaži pomohol cez telefón vysvetlil ako mám nastaviť podvozok tak, aby fungoval. A on naozaj aj fungoval,“ povedal úvodom Miňo Slamčík.

Miroslav Martinko

Prípravou auta však predsúťažné problémy neskončili. Na rad prišlo zháňanie mechanikov, keďže dohodnutý ochorel. Aj toto sa Miňovi nakoniec podarilo vyriešiť, aj keď druhého mechanika zohnal iba deň pred súťažou. Navyše sa musel Miňo pripraviť aj na fungovanie s novým spolujazdcom. Tým v tomto prípade bol Dušan Kekeňák. Miňo s Dušanom sa spoznali iba na Rallye Tatry v tomto roku, fungovanie v súťažnom aute však funguje napriek tomu výborne, len sa každá dvojica v aute musí trochu zladiť.

Miroslav Martinko

„S Dušanom sme možnosť nášho spolu fungovania preberali už dávno. Teraz však prišiel ten správny čas, tak sme to vyskúšali. V mojom prípade to bolo vôbec prvýkrát čo som do auta sadol s ostrieľaným spolujazdcom. Naše spoločné zladenie bolo veľmi rýchle a ja som sa už tešil na samotnú súťaž. Je vidno, že Dušan už jazdil s viacerými jazdcami a má množstvo skúseností. Prvá rýchlostná skúška prebiehala super, aj keď už začalo haprovať servo. Bolo to v dosť vysokej rýchlosti a veru to nebolo príjemné. Ostatné rýchlostky som išiel s rešpektom, keďže som vedel, že niečo nie je v poriadku. Napriek tomu sme dojazdili až do cieľa a s výborným výsledkom. Chcel by som aj touto cestou poďakovať mechanikom, ktorý mi pomohli na poslednú chvíľu a mojej priateľke za podporu. Som nadmieru spokojný,“ doplnil Miňo Slamčík.  

Miroslav Martinko

Miňovi Slamčíkovi spoločne s Dušanom Kekeňákom a vozidlu Honda Civic FN2 vo farbách spoločnosti MinioS patrilo v cieli druhé miesto absolútneho poradia v rámci Slovenského Rally Pohára, čo je v prípade Miňa Slamčíka doposiaľ najlepší výsledok v rally. Teraz Miňa čaká oprava servoriadenia a následne ho snáď uvidíme na Rally Košice v priebehu predposledného októbrového víkendu.

Bohuslav Štrauch

Miro Majláth



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri