Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dombyovci v Dobšinej bojovali s nefunkčným intercomom, ale aj tak dojazdili tretí

Friday, 22. 09. 2023 - 10:30, Miroslav Majláth   

Dombyovci v Dobšinej bojovali s nefunkčným intercomom, ale aj tak dojazdili tretí

V minulom roku Dombyovci štartovali v Dobšinej v rámci Regionálneho Rally Poháru a dojazdili na treťom mieste. V tomto roku, už v Slovenskom Rally pohári skončili rovnako. Všetko však mohlo byť úplne inak.

 

Tibor Szabosi

Dôvodom bol nefunkčný intercom a z neho vyplývajúca jazda na oči. Poďme však pekne po poriadku.

Bohuslav Štrauch

Minuloročná Rallye Dobšiná bola od základu úplne iná ako tá tohtoročná. Na trate, ktoré sa tu jazdili v minulom roku, mohli súťažné posádky zabudnúť a museli si zvyknúť na nové, neprebádané. V takomto prípade ani najlepší jazdec bez spolupráce a diktátu spolujazdca nedokáže ísť na maximum. A presne toto bol prípad Rudyho a Katky Dombyovcov.

Miroslav Martinko

„Trate boli oproti minulému roku úplne iné, čiže veľa záležalo na tom, aký rozpis si kto spraví. Nám sa podarilo urobiť dobrý rozpis, žiaľ už od prvej rýchlostnej skúšky nám prestal fungovať intercom. Musel som teda ísť iba na oči a iba sem, tam som začul, čo na mňa Katka kričí. Samozrejme takto sme nedokázali podať maximálny výkon. Snažili sme sa zistiť kde je problém, ale nedarilo sa. Navyše sme si počas obhliadky dali obed po ktorom Katke ostalo zle a celý víkend ju trápili žalúdočné problémy. To samozrejme rovnako neprispelo k pohode v aute.

Miroslav Martinko

Čo je vlastne s intercomom sme objavili až v servise, kde sme zistili, že problém spôsobila úplne nová baterka, ktorá zrazu nefungovala. Po jej výmene to ihneď bolo vidieť aj na dosiahnutom čase. Škoda, že predposledná rýchlostná skúška bola zrušená a bol nariadený voľný prejazd. Ak by to tak nebolo, verím, že by sme vedeli zatiahnuť a tie tri a pol sekundy, ktoré nás delili od víťazstva by sme určite dokázali stiahnuť. No na „keby“ sa v rally nehráme, takže berieme výsledok taký aký je. Som rád, že iný problém sme nemali, auto fungovalo perfektne a ja by som rád poďakoval všetkým, ktorí nás akokoľvek podporujú. A veľká vďaka patrí aj Katke, ktorá sa bez intercomu snažila navigovať čo možno najlepšie,“ vysvetlil Rudy Domby po prejazde cieľom Rallye Dobšiná 2023.

Tibor Szabosi

Slovenský Rally Pohár bude pokračovať ešte dvomi poslednými kolami. Prvé z nich sa bude konať na Rally Košice počas predposledného októbrového víkendu a finále v rámci Rally Liptov počas prvého víkendu v mesiaci november. V hre je tak ešte stále šesťdesiat bodov do absolútneho poradia, kde Dombyovcom patrí aktuálne priebežné tretie miesto. Takže šanca na víťazstvo v Slovenskom Rally Pohári v sezóne 2023 ešte stále žije. O výsledkoch manželov Rudyho a Katky Dombyocov vás samozrejme budeme opäť informovať.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri