Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mini odhalilo svojho Countrymana WRC a potvrdilo Meeka

Thursday, 30. 09. 2010 - 23:45, Katarína Ďurecová   

Mini odhalilo svojho Countrymana WRC a potvrdilo Meeka

Rovnako ako Citroen a Ford, aj navrátilec Mini odhalil svoje WRC pre sezónu 2011 - Mini Countryman WRC - na Motorshow v Paríži. Mini tam ale navyše taktiež aj konečne potvrdilo to, o čom sa hovorilo už dlho. Kris Meeke bude ich jazdec pre budúcu sezónu.

Ešte stále vládnuci šampión IRC Kris Meeke sa budúci rok s Mini zúčastní zrejme šiestich rally a prvou by mala byť rally Sardínie, ktorá sa koná v máji 2011. Nie je to ale úplne isté, pretože Mini je otvorené zúčastniť sa svojím Countrymanom WRC niekoľkých menších rally ešte pred debutom v majstrovstvách sveta.

Copyright free;mini-wrc-front-3q.jpg

Meeke nebude vo WRC žiadnym nováčikom, v tejto série štartoval už 32 krát. Jeho najlepším výsledkom doteraz je deviate miesto so Subaru Impreza WRC v roku 2005, kedy skončil len desať sekúnd za svojím mentorom Colinom McRaeom.

Copyright free;mini-wrc-front.jpg

Meeke je zatiaľ jediným potvrdeným jazdcom Mini. Marcus Gronholm, ktorý taktiež dostal ponuku od Mini sa stále nerozhodol, či sa chce popri svojej úlohe vo vývoji Countrymana WRC stať aj továrnym jazdcom. Taktiež sa veľa hovorí o PG Anderssonovi, ten ale na rozdiel od Meeka a Gronholma s Countrymanom WRC nemá najazdené žiadne kilometre.

Copyright free;mini-wrc-interior.jpg

Ohľadne vstupu Mini do WRC sa dnes šéf Prodrivu David Richards vyjadril: „Silno verím, že Mini WRC silno zapôsobí na súčasnú generáciu fanúšikov rally, tak ako to bolo v minulosti a v roku 1964 a záujem o Mini sa dostane aj za hranice motoršportu."

Copyright free;mini-wrc-rear-3q.jpg

Ďalšie fotografie nového Mini Countrymana WRC nájdete v našej galérii.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri