Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Milan Pokorný sa na AUTOPOLA Jankov vŕšok 2024 nestratil a navyše pomáhal

Friday, 09. 08. 2024 - 16:50, Miroslav Majláth   

Milan Pokorný sa na AUTOPOLA Jankov vŕšok 2024 nestratil a navyše pomáhal

Aké by to bolo, keby na podujatí AUTOPOLA Jankov vŕšok neštartoval aspoň jeden z bratov Pokorných, spolumajiteľov spoločnosti AUTOPOLA.

 

T. Szabosi;asf71547.jpg

Milan Pokorný má ku pretekom automobilov do vrchu na Jankovom vŕšku doslova srdcový vzťah a preto nemohol chýbať medzi štartujúcimi ani v aktuálnom ročníku. Ako športové náradie použil Hyundai i30 N, po domácky nazvaný „Braňo“. A treba povedať, že napriek tomu že na pretekoch automobilov do vrchu neštartoval presne rok, odviedol dobrý výkon a to nielen na trati.

T. Szabosi;asf73892-4.jpg

Milanove snaženie sa v tomto prípade dá totiž rozdeliť na dve polovice. Prvou z nich boli samotné jazdy, kde úspešne bodoval, pričom mu počas oboch pretekárskych dní patrilo druhé miesto v triede 4a v rámci slovenských majstrovstiev, rovnaké umiestnenie dosiahol v triede 4a aj v rámci poľských majstrovstiev a v medzinárodnom slovenskom kopcovom majstrovstve to bolo po oba dva dni piate miesto v skupine 4. V nedeľu ku týmto veľmi dobrým umiestneniam pridal Milan Pokorný aj víťazstvo v triede 4a v poľskom šampionáte a štvrté miesto v skupine 4 v seriáli FIA Central European Zone.

T. Szabosi;asf73885-2.jpg

„Teším sa, že som sa po dlhšej dobe mohol opäť odviezť na kopci ktorý mám najradšej. Je najtechnickejší, ale aj najšmykľavejší, ale postupne som si na to zvykol. Čo ma potešilo, bol fakt, že podujatie bolo zorganizované perfektne a aj v tomto roku, tak ako sa už v minulosti stalo zvykom, prišlo neskutočne veľa divákov. Sme za to nesmierne vďační, je vidieť, že ľudia motoršportom naozaj žijú. Som veľmi rád, že sa zapájame do organizovania takéhoto podujatia. Ďakujem celému tímu za špičkovú robotu,“ povedal Milan Pokorný v nedeľu po pretekoch.

T. Szabosi;jm1a5762-1.jpg

Druhou polovicou bola Milanova nesmierna kolegialita, ktorá sa prejavila v momente keď jeho kolega Miki Čambal potreboval pomoc pri oprave vozidla Hyundai i30 N TCR. Milan nezaváhal ani na sekundu, pričom jeho syn a mechanik v zrýchlenom tempe absolvovali cestu do Bratislavy a späť, pričom priviezli potrebné súčiastky. Mechanici stihli nové súčiastky do vozidla namontovať v poslednej chvíli a Miki mohol pokračovať v pretekoch.

T. Szabosi;jm1a6493-1.jpg

„To nič nebolo, kamarátom treba pomáhať a ja sa snažím pomôcť vždy, ak sa dá. A v tomto prípade všetko dopadlo perfektne, aj keď do poslednej chvíle nebolo jasné či sa to podarí. Som rád, že to takto dopadlo a ešte raz veľmi pekne ďakujem synovi Milankovi a môjmu mechanikovi Ákosovi za super rýchle jednanie a pomoc,“  povedal skromne Milan Pokorný.

T. Szabosi;jm1a7197-3.jpg

BRP Motorsport Team bratov Pokorných určite ešte v tejto sezóne niekde na pretekoch uvidíme. Ak nie súťažne, tak určite aspoň osobne.

 
Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri