Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Martin Vyletelka sa po ročnej pauze doma predstavil s novým autom

Friday, 09. 08. 2024 - 13:49, Miroslav Majláth   

Martin Vyletelka sa po ročnej pauze doma predstavil s novým autom

Bánovčan Martin Vyletelka v sezóne 2023 brázdil slovenské kopce na Honde Civic TypeR. V tohtoročnej sezóne však ešte neštartoval, až teraz na domácom podujatí, AUTOPOLA Jankov vŕšok 2024.

 

Tibor Szabosi

Teraz, takmer po roku sa predstavil domácim fanúšikom nie na tmavomodrej Honde Civic TypeR, ale na striebornom Peugeote 206 GTi. Seriál ostal rovnaký ako v minulosti, čiže Slovenský kopcový pohár a Martin sa v tomto prípade zaradil do triedy NP3.

Tibor Szabosi

„Peugeot mám doma už skoro rok. Kúpil som ho od Petra Hrebíčka a postupne som ho pripravoval na náš prvý spoločný štart. Bolo na ňom dosť práce a ešte stále nie je všetko dokončené, ale už mi to nedalo a tak som musel Jankov vŕšok absolvovať. Motoricky to je asi motoricky najslabšie auto v našej triede, takže výsledky nebudem riešiť, hlavne sa chcem zase poriadne previezť,“ povedal v úvode Martin Vyletelka.

Tibor Szabosi

Martin už v minuloročnej sezóne niekoľkokrát dokázal, že keď bude viac jazdiť, súperi s ním jednoznačne budú musieť počítať. A inak tomu nebolo ani teraz na AUTOPOLA Jankov vŕšok 2024, keď po oba dva dni, aj napriek slabšiemu motoru dojazdil na štvrtom mieste v triede NP3.

Tibor Szabosi

„Som rád, že som sa na pre mňa domáci kopec prihlásil. Mal som konečne možnosť auto vyskúšať v reálnych podmienkach na pretekoch. Musím povedať, že funguje, le by to asi do budúcnosti doplniť nejaké koníky. Po sobotňajšom oťukávaní sa s autom, bola nedeľa ešte lepšia. Zlepšil som svoj čas, ale myslím, že to už je hranica tohto autíčka. Uvidíme čo bude ďalej, skúsim mu nájsť aspoň nejaké menšie stádo koníkov. Chcem hlavne poďakovať partnerom za podporu, samozrejme rodine, chalanom z AK Motorsportu a super partii v depe. Bolo to fajn a rád si to opäť zopakujem,“ doplnil spokojný Martin Vyletelka po pretekoch v nedeľu.

Tibor Szabosi

Kde a kedy Martina Vyletelku opäť uvidíme na trati, to ešte nie je úplne jasne. Snáď sa tak stane v rámci záverečného kopcového víkendu tohtoročnej sezóny.

Tibor Szabosi

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri