Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Mikkelsen ide do boja o titul ako taliansky šotolinový šampión

Thursday, 03. 11. 2011 - 14:03, Katarína Ďurecová   

Mikkelsen ide do boja o titul ako taliansky šotolinový šampión

Andreas Mikkelsen cestuje na záverečné podujatie tohtoročnej sezóny IRC, v ktorom sa pobije o titul, dobre naladený - zhruba pred týždňom totiž skončil na talianskej Rally Conca d'Oro tretí, čo je umiestnenie, ktoré mu zaručilo titul talianskeho šotolinového šampióna.

„Štarty v talianskom šotolinovom šampionáte som si užíval a to najmä preto, lebo môj program v IRC sa odohrával najmä na asfalte. Pred Cyprom to bola veľmi dobrá príprava: bolo dosť zložité skombinovať šotolinové podujatia s programom v IRC, ale je dúfam, že sa mi podarí štartovať v Taliansku opäť i budúci rok", zhodnotil Mikkelsen svoje talianske štarty.

Luboš Kubele;mikkelsen52.jpg

Mikkelsen sa vyjadril i o šampionáte IRC, v ktorom má stále šancu získať titul. Matematika hovorí jasne a pokiaľ by Mikkelsen vyhral, potreboval by sa ešte spoliehať na to, že Juho Hänninen neskončí na pódiu: „Naše víťazstvo v Škótsku nám skutočne pomohlo ohľadne celkového hodnotenia jazdcov - získali sme šancu vyhrať titul v záverečnom podujatí. Na to, aby sme titul získali, musíme na Cypre vyhrať, takže nemáme čo stratiť a na Cyprus ideme s cieľom dať do toho všetko a zvíťaziť", hovorí mladý Nór a pokračuje o samotnej cyperskej rally: „Na Cypre som po prvý krát štartoval minulý rok. I napriek tomu, že celé podujatie sa odohrávalo v okolí mesta Limassol, charakteristika rýchlostných skúšok v okolí mesta Pafos je zhruba rovnaká. Sú tu i zmiešané rýchlostné skúšky, tak ako tomu bolo i minulý rok, takže viem, čo zhruba očakávať v oblasti priľnavosti a podobne. Rozhodne už máme cenné skúsenosti."

Čo sa týka Mikkelsenovej budúcnosti, predpokladá sa, že ostane v Škode UK, z ktorou už na túto tému vedie rozhovory. Okrem toho by sa ale Andreas Mikkelsen chcel ešte zúčastniť vybraných podujatí majstrovstiev sveta a taktiež plánuje na všetkých podujatiach WRC absolvovať aspoň zoznamovacie jazdy.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri