Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mercedes prevalcoval súperov

Saturday, 11. 06. 2016 - 21:27, Ľuboš Kašický   

Mercedes prevalcoval súperov

Nové gumy ultrasoft pomohli Hamiltonovi k druhému najrýchlejšiemu času v kvalifikácii v Montreale vôbec.

Po dopoludňajšom treťom voľnom tréningu, keď Vettel na Ferrari zajazdil najrýchlejší čas 1:13,919s a obidva Mercedesy figurovali „iba" na treťom (Rosberg) a piatom mieste (Hamilton) sa mohlo zdať, že to v kvalifikácii vôbec nemusí byť také jednoduché. Ale naozaj iba zdať.

q-mercedesaci.jpg

Dopoludnia „strieborní" pracovali s pneumatikami a nastavovaní setapu a popoludní, v kvalifikácii, to rozbalili naplno. Už v polovici Q3 Lewis Hamilton potvrdil, že mu tento okruh vyhovuje a zajazdil druhý najrýchlejší čas v histórii (rýchlejší bol iba Ralf Schumacher na trojlitrovom BMW V10 v roku 2004). A akoby Mercedes chcel deklarovať svoju prevahu, tak vzápätí len o pád stotín zaostal Rosberg a potvrdil prvý rad pre nemeckú značku.

q-pp-times-history.jpg

V závere sa o atak pokúšali obidva ferrari aj redbully, no márne. Najbližšie sa priblížil Vettel, ktorý sa ako jediný pridal k Mercedesom k času pod minúty a trinásť sekúnd. Po nevydarených pretekoch v Barcelone a Monaku sú teda mercedesy na najlepšej ceste k satisfakcii.

q-redbull-1.jpg

V pretekoch to však nemusí byť také jednoduché, pretože predpovede v čase konania pretekoch hlásajú vysokú pravdepodobnosť dažďa, ktorý môže všetko premiešať. Či sa mu to podarí sa dozvieme zajtra večer, pretože štart pretekov je o 20.00 nášho času.

q3-results-1.jpg

Výsledky kvalifikácie GP Kanady 2016:
1. Hamilton (mercedes), 2. Rosberg (mercedes), 3. Vettel (ferrari), 4. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 5. Verstappen (redbull-TAG heuer), 6. Raikkonen (ferrari), 7. Bottas (williams-mercedes), 8. Massa (williams-mercedes), 9. Hulkenberg (force india-mercedes), 10. Alonso (mclaren-honda),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri