Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Memorandum pre podporu uvedenia vozidiel FCEV

Thursday, 11. 10. 2012 - 15:46, Daniel Mandzi   

Memorandum pre podporu uvedenia vozidiel FCEV

Spoločnosti Honda, Toyota, Nissan a Hyundai podpísali v Kodani Memorandum o porozumení (MoU) s organizáciami severských krajín, podporujúcich uvedenie elektromobilov poháňaných palivovými článkami (FCEV) na trh a rozvoj infraštruktúry čerpacích staníc na vodík v rokoch 2014 až 2017. Toto memorandum zdôrazňuje odhodlanie spoločnosti Honda zamerať sa na vývoj elektromobilov s palivovými článkami, ktoré Honda považuje ako jedinú technológiu s nulovými emisiami.

8998-fcx-clarity.jpg

Spoločnosť Honda sa zaoberá výskumom a vývojom palivových článkov od polovice osemdesiatych rokov a od tej doby stojí na čele ako výskumu a vývoja, tak i v predajoch tejto technológie. Minulý mesiac Honda oznámila, že v roku 2015 uvedie na trh v Japonsku, USA a Európe úplne nový elektromobil poháňaný palivovými článkami. Toto nové vozidlo predstaví ďalší technologický pokrok a významné zníženie nákladov.

17875-honda-sign-mou-on-market-introduction-of-fuel-cell-vehicles-in-nordic-countries.jpg

Podpísané Memorandum sa snaží vytvárať dialóg s verejnými a súkromnými subjektmi v Nórsku, Švédsku, na Islande a v Dánsku o urýchlení uvedenia FCEV vozidiel na trh. Memorandum nadväzuje na dohodu podpísanú výrobcami automobilov v Európe v roku 2009, ktorá označila rok 2015 ako možný horizont pre uvedenie týchto vozidiel na trh v regiónoch, kde je k dispozícii infraštruktúra čerpacích staníc na vodík.

8997-fcx-clarity.jpg

V komentári k účasti Hondy na tomto projekte, Ken Keir, výkonný viceprezident spoločnosti Honda Motor Europe povedal: "V roku 2002 sa Honda stala prvou automobilkou na svete, ktorá uviedla do cestnej premávky automobil poháňaný palivovými článkami a ponúkla ho tak bežným užívateľom, dodala vozidlo Honda FCX fleetovým zákazníkom v Spojených štátoch a v Japonsku. Chceme i naďalej zastávať vedúcu pozíciu vo vývoji technológie palivových článkov vo svete, vrátane Európy. Toto memorandum potvrdzuje náš záväzok."

9158-fcx-clarity.jpg

Memorandum o porozumení bolo podpísané za prítomnosti dánskeho ministra dopravy a riaditeľa Medzinárodnej Energetickej Agentúry (IEA) a Riaditeľstva pre udržateľnú energetickú politiku a technológie na konferencii 3GF (Global Green Growth Forum) v Kodani.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri