Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Melichárek úspešne v cieli prvej etapy Rally RACC Catalunya

Friday, 09. 11. 2012 - 21:27, Miroslav Majláth   

Melichárek úspešne v cieli prvej etapy Rally RACC Catalunya

Náročné rýchlostné skúšky, ktoré neustály dážď premenil na akési blatové koryto si už počas prvého súťažného dňa vybrali svoju daň v podobe mnohých odstúpení. Medzi týchto smoliarov sa však našťastie nezaradila jediná slovenská posádka na tejto súťaži, Jaro a Erik Melichárekovci.

start.jpg

Tým sa podarilo ich súťažné Mitsubishi Lancer EVO IX doviezť až do cieľa tejto prvej etapy. „Dnešok bol nesmierne náročný. Šotolinové úseky trate boli doslova zaliate vodou a z blata sa stala jedna súvislá, šmykľavá hmota. Miestami sme navyše išli v hustej hmle. Navyše sa po prejazde pred nami štartujúcich vozidiel vytvorili na niektorých miestach hlboké jamy, ktoré predstavovali nástrahy v podobe okamžitého vylomenia kolesa. Na asfaltových úsekoch to tiež nebolo o nič lepšie, všade bolo veľa vyťahaného štrku a bordelu, čiže sme vlastne do každej zákruty vchádzali naslepo a nevedeli sme čo nás v nej čaká. Čo ma viac trápy, je fakt, že sme okrem prvej rýchlostnej skúšky na každej nasledujúcej dobehli dve pred nami štartujúce autá, čo nás samozrejme stálo strašne veľa času. Našťastie nás športové šťastie počas celého dňa neopustilo a došli sme až do cieľa prvej etapy. Uvidíme čo sa bude diať zajtra," zhodnotil dnešnú etapu Rally RACC Catalunya Jaro Melichárek.

erik-jaro-2.jpg

„Musím povedať, že táto súťaž do posledného bodu splnila moje očakávania. Je to naša prvá šotolinová súťaž zaradená do majstrovstiev sveta a musím povedať, že to dnes bol doslova očistec. Pravdu povediac, radšej by som bol keby bolo sucho, ale o tomto je rally a všetci máme rovnaké podmienky. Navyše sme už počas prvého súťažného dňa najazdili toľko kilometrov ako u nás doma na dvojdňovej súťaži. Dnes to bolo dobré, dúfam, že zajtrajšok sa bude niesť v podobnom duchu," doplnil Jarove slová Erik Melichárek.

servis.jpg

Slovenskej dvojici v priebežnom hodnotení po prvej etape Rally RACC Catalunya patrí celkovo tridsiata priečka, ale aj deviate miesto v triede 3. O tom ako sa Melichárekovcom darilo v druhej etape španielskej rally vás budeme informovať opäť zajtra po druhej etape.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri