Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Mégane Renault Sport

Monday, 18. 10. 2010 - 23:07, Ivan Václavík   

Mégane Renault Sport

Výberové konanie, vyhlásené Gendarmerie Nationale na výmenu flotily pre zložky rýchleho nasadenia, vyhral Renault. Táto automobilka dodá dovedna 70 vozidiel Mégane R.S. pre Gendarmerie. Polícia si vybrala verziu Chassis Cup práve pre jej extrémne precízne riadenie, predovšetkým vo vysokých rýchlostiach, dosiahnuté za pomoci samosvorného diferenciálu a 18 palcových pneumatík, ktoré zabezpečujú výborný prenos výkonu na vozovku.

Štedro dimenzované brzdy, ktoré robia jazdu vysokou rýchlosťou bezpečnejšou, boli tiež jedným z dôležitých rozhodovacích kritérií. Charakteristiky pohonnej jednotky, najmä motora, boli upravené podľa špecifických požiadaviek francúzskej polície tak, aby zabezpečovali požadovanú akceleráciu a rýchosť, ktoré policajné zložky rýchleho nasadenia potrebujú.

renault2010megane-rs-g.jpg

Durisotti, uznávaný karosár Renaultu, bol vybraný, aby zabudoval do áut špeciálne vybavenie. Nové vozidlo poskytuje účinný nástroj na boj proti určitým typom kriminality, ktoré sú dnes na cestách typické. Ide najmä o vysoké prekročenie rýchlosti pri naháňačkách, krádež nákladu a útoky spáchané mobilnými kriminálnikmi.

Nové vozidlo sa pripojí k automobilovému parku polície, v ktorej má Renault už aj tak hojné zastúpenie. V roku 2010 dostal Renault objednávku na 900 vozidiel Mégane hatchback, Mégane sedan, Clio, Master a Kangoo. V minulosti už Renault poskytol francúzskej polícii modely zo svojho športového portfólia. Medzi nimi boli napríklad Alpine A110, A310, či dvojlitrový Renault 21 turbo. Mégane Renault Sport má ku koncu septembra 2010 vo Francúzsku vedúce postavenie v segmente s podielom na trhu 44%. Mégane Renault Sport v januári 2010 zvolil prestížny anglický automobilový magazín What Car? za najlepšie športové auto roka.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri