Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Mazda prvý raz udelila cenu „Mazda Make Things Better Award“

Saturday, 15. 02. 2014 - 08:09, Zdenka Frývaldská   

Mazda prvý raz udelila cenu „Mazda Make Things Better Award“

Spoločnosť Mazda dnes predstavila prvého víťaza súťaže „Mazda Make Things Better". Antti Junkkari, fínsky študent odboru neurochirurgia získa ocenenie za svoje riešenie pomoci v boji proti násiliu páchanom zbraňami v Afrike. Projekt 23-ročného študenta s názvom „Zvyšovanie povedomia o ručných zbraniach pomocou interaktívnych rozhlasových programov" inovatívnym spôsobom využíva moderné propagačné nástroje na podporu veci, ktorá zlepšuje život miestnych ľudí. Ceremoniál so slávnostným odovzdaním ceny sa uskutoční 5. marca 2014 na Medzinárodnom autosalóne v Ženeve.

mazda-cx9-logo2-jpg300-3.jpg

Myšlienka je použiť rozhlasové vysielanie - stále najúčinnejší prostriedok masovej komunikácie vo veľkej časti Afriky - na vzdelávanie ľudí v Nigérii a Zambii o strelných zbraniach. Tu a aj inde v Afrike, kde sú bez problémov dostupné zbrane, je veľký problém násilie páchané zbraňami v rukách mladých ľudí. Odmena 10 000 € bude slúžiť na rozbehnutie a prevádzku projektu počas troch rokov. Organizátori dúfajú, že program sa rozšíri aj do iných častí Afriky. „Veľmi na nás zapôsobilo, ako Anttiho projekt odráža ducha značky Mazda „vyzývajúceho konvencie, aby sa veci stali lepšími," povedal Jeff Guyton, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Mazda Motor Europe, ktorý bol predsedom poroty. „Veríme, že jeho iniciatíva sa podpíše na efektívnom zlepšení života miestnych obyvateľov, pretože presne to je cieľom tohto ocenenia."

Spoločnosť Mazda uviedla ocenenie „Mazda Make Things Better Award" v októbri 2013 vo Varšave na 13. svetovom summite laureátov Nobelovej ceny mieru. Ide o každoročné stretnutie laureátov Nobelovej ceny za mier s mladými budúcimi vodcami, na ktorom si vymieňajú názory, ako urobiť svet lepším. Porota, ktorej členom bol aj nekonvenčný multimediálny umelec Phil Hansen, zo všetkých prihlásených viac ako 120 študentov zvolila Junkkariho projekt.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri